Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


04 жовтня відбулась 25 сесія районної ради

04 жовтня  відбулась 25 чергова сесія Жмеринської районної ради 7 скликання, в роботі якої прийняли участь 28 депутатів.

Перед початком роботи голова районної ради Малярчук В.Г. повідомив усіх присутніх, що у міжсесійний період 15 посадовців Жмеринського району за особливі заслуги перед Українським народом, значний особистий внесок у сферах життєдіяльності держави, громадсько-політичної діяльності були відзначені Верховною Радою України.

Серед нагороджених Почесною грамотою Верховної Ради України Телелинецький сільський голова Кучер П.В. та сільський голова Северинівської об’єднаної територіальної громади Жмеринського району Христюк О.У.

Грамоти Верховної Ради України отримали Стодулецький сільский голова Голубенко Л.Р., Кацмазівський сільський голова Дідовик В.І., головний лікар Жмеринського районного медичного центру первинної медико  - санітарної допомоги Калінський О.І., Тарасівський сільський голова Козаченко А.О., начальник Жмеринського управління Державної фіскальної служби Кузевич О.В., Носковецький сільський голова Лавров А.Д., голова Жмеринської районної організації ветеранів Паламарчук А.Г., Станіславчицький сільський голова Перепечай В.М., Мовчанський сільський голова Проць Г.В., Браїлівський селищний голова Резедент В.Д., завідувач амбулаторії загальної практики сімейної медицини с.Мартинівка Репула М.С., голова Жмеринського міськрайонного суду Сенько Л.Ю., Жуковецький сільський голова Тріскун Н.С.

Браїлівський селищний голова отримав ще одну нагороду - Почесну грамоту обласної державної адміністрації та обласної Ради за особистий внесок у реалізацію державної політики у галузі фізичної культури та спорту. Цьогоріч спортивна команда Браїлова, як переможець обласних сільських спортивних ігор, брала участь у Всеукраїнських у Ворохті, де посіла 4 місце серед 23 учасників.

Далі розпочалась пленарна частина. На розгляд сесії був запропонований порядок денний з 33 питань, який прийнятий за основу. Однак, напередодні поступило ще 2 технічних документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які було вирішено також розглянути під час роботи. Відтак, депутати розглянули  та прийняли рішення загалом по 35 питаннях.

 Що стосується розгляду блоку фінансових питань, надходження до районного бюджету коштів понад 1 млн. грн. по результатах роботи за 9 місяців дало можливість забезпечити потреби галузей медицини, освіти району. Затверджений   квартальний звіт про виконання районного бюджету за І півріччя.

В освітянській сфері створені опорні заклади «Браїлівська загальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів імені  В.О. Забаштанського» та «Мартинівська загальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів», затверджене  Положення про проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад директорів закладів загальної середньої освіти.

У медичній галузі прийняте рішення про створення комунального некомерційного підприємства «Жмеринська центральна районна лікарня», яке дало початок переходу на ринкові рейки вторинної медицини. Затверджені районні заходи з боротьби з туберкульозом до обласної програми «Майбутнє Вінниччини в збережені здоров'я громадян на 2016 -2020 роки».

Значна частина питань стосувалась управління об’єктами спільної комунальної власності району. У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» продаж майна здійснюється через Електронну торгову систему «ProZorro. Продажі». Для подальших дій з малої приватизації радою було прийнято ряд документів, які на місцевому рівні будуть регламентувати алгоритм дій з питань приватизації, таких як створення органу приватизації, порядок подачі заяв до цього органу, аукціонну комісію.

Депутатами підтримані Звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо впровадження реформ в галузях освіти та медицини та щодо забезпечення  регулювання в Україні використання генно модифікованих організмів.

Не дивлячись на великий обсяг питань, що були розглянути, сесія пройшла оперативно, що було відзначено й депутатами, й головою районної ради, адже усі питання ретельно вивчались попередньо на засіданнях профільних постійних комісій та президії районної ради.

сесія 04.10.18

сесія 04.10.18

сесія 04.10.18

сесія 04.10.18

сесія 04.10.18

сесія 04.10.18