Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


18 січня відбулось спільне засідання постійних комісій районної ради

18 січня 2018 р. відбулось спільне засідання постійних комісій районної ради. Депутати обговорили 16 нагальних для району  питань, 14 з яких запропоновано розглянути на черговій сесії, що відбудеться 23 січня.

Зокрема, планується на сесії розглянути питання «Про внесення змін до  рішення 18 сесії районної ради 7 скликання від 19.12.2017 р. «Про районний бюджет на 2018 рік». Згідно інформації начальника фінансового управління райдержадміністрації Гамарника В.А., у зв’язку із тим, що 29 жовтня 2017 року пройшли місцеві вибори в ОТГ, за результатами яких села Могилівка та Демидівка ввійшли в склад Гніванської об’єднаної  територіальної  громади та передачею субвенцій із об’єднаних територіальних громад Гніванської та Северинівської з’явилась необхідність у спрямуванні цих коштів за цільовим призначенням. Також, з початку року змінились тарифи на електроенергію для населення, що призвело до потреби в перерахунку субсидій для жителів району та, знову ж таки, внесення змін до відповідних програм та бюджету.

Надання субвенцій зазначених громад дозволяє зберегти робочі місця для працівників територіального центру соціального обслуговування  та медичного центру ПМСД, що обслуговують зазначені громади. Внесення змін до структур цих установ також планується розглянути на черговій сесії.

Голова районної ради Малярчук В.Г. доповів, що на сьогоднішній день ведуться перемовини з Жмеринською міською радою щодо передачі медичної субвенції та спрямування її на потреби первинної та вторинної ланки.

Планується розгляд питання прийняття у спільну комунальну власність району деяких освітніх закладів, про що інформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Цимбал І.В.  Також вона зауважила, що усі учні Лукомовчанської початкової школи перейшли на навчання в Кацмазівську школу, тому є пропозиція передати приміщення та майно Лукомовчанської школи з балансу відділу освіти на баланс сільської ради.

Наприкінці засідання керуюча справами виконавчого апарату районної ради Радіна О.О. нагадала депутатам про необхідність подачі до 1 квітня е-декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування за минулий рік.

18/01/18

18/01/18

18/01/18

18/01/18

18/01/18