Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


28 жовтня 2019 року Україна відзначає 75-у річницю вигнання з України нацистських окупантів під час Другої світової війни.

28 жовтня 2019 року Україна відзначає 75-у річницю вигнання з сучасної території країни нацистських окупантів під час Другої світової війни.

Щорічно в останні дні жовтня ми згадуємо тих, хто не повернувся із фронтів найзапеклішої війни, доземно вклоняємося сивочолим ветеранам, які живуть поряд з нами, дякуємо тим воїнам, які не дожили до наших днів, віддаємо шану і повагу партизанам, солдатським вдовам, дітям війни, які всі разом відбудовували нашу рідну Україну у повоєнний час.

Ми ніколи не забудемо героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні, завдяки чому ми відчули смак мирного та вільного життя.

В цей день біля центральної братської могили загиблих воїнів-визволителів у м.Жмеринка, щоб віддати данину пам’яті, низько вклонитися у вдячному поклоні та покласти квіти, зібралася громадськість району на чолі із заступником голови районної ради В.Бігасом та керівником апарату райдержадміністрації Т.Москальчук.

Хвилиною мовчання вшановано світлу пам’ять загиблих бійців.

Володимир Пантелеймонович зробив невеликий екскурс в історію, відзначив надзвичайну роль українців у здобутті Великої Перемоги у Другій світовій війні та наголосив на необхідності пам’ятати та передавати молодшому поколінню інформацію про подвиги наших дідів. Привітав усіх з великим святом, побажав мирного неба і світлого майбутнього.

В населених пунктах Жмеринського району 28 жовтня відбулися урочисті мітинги, покладання квітів до меморіалів слави, пам’ятників, пам’ятних знаків та поховань часів Другої світової війни, зустрічі з ветеранами. В релігійних громадах молилися за мир та український народ.

75 років Перемоги

75 років Перемоги

75 років Перемоги

75 років Перемоги