Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


9 листопада відбулась сесія райради

9 листопада відбулась 17 позачергова сесія районної ради. Більшість питань, що розглядались на сесії, були спричинені урегулюванням взаємовідносин між територіальними громадами у зв’язку із проведенням 29 жовтня 2017 року виборів в Гніваньську об’єднану територіальну громаду, в склад якої ввійшли села Демидівка, Могилівка Жмеринського району.

На початку сесії голова районної ради надав слово   голові учнівського самоврядування району Альоні Юрченко, яка розповіла присутнім про діяльність учнівського урядування району, повідомила про підписану нещодавно чотирьохсторонню угоду між керівництвом та  радою учнівського самоврядування «Лідери Жмеринщини», висловила бажання приймати участь у вирішенні нагальних проблем, створення належних умов для навчання та виховання дітей, а також подякувала за незабутні враження від екскурсії в м. Кам’янець Подільський, подарованої головами районної ради та райдержадміністрації.

Одноголосно були прийняті зміни до бюджету 2017 р., затверджений квартальний звіт, розпорядження голови райдержадміністрації та голови районної ради. З цих питань інформував начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Гамарник.

 Земельні питання висвітлювала начальник відділу у Жмеринському районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Антоніна Гуліцька. Серед інших питань запропонувала затвердити технічну документацію із нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, що надається для ведення товарного сільськогосподарського виробництва шляхом продажу права оренди через аукціон на території Коростівецької сільської ради. В обговоренні цього питання зауважила, що у квітні 2016 р. набрав чинності Закон України від 18.02.16 р. № 1012 «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів». Вказаний законодавчий акт в першу чергу було прийнято з метою зменшення корупції в процесі розпорядження земельними ділянками державної та комунальної власності, а також для оптимізації процедур проведення земельних торгів. Серед переваг проведення таких аукціонів є надання наказів для виготовлення дозволу на видання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції в розмірі 25 відсотків від кількості площі землі, на яку продано право оренди. Запевнила депутатів і сільських голів, що відділ намагатиметься задовольнити якомога більше заяв учасників АТО. Дане питання викликало дискусію у депутатів, але більшістю голосів було підтримане.

Склав свої депутатські повноваження  Володимир Прідолоба у зв"язку із обранням депутатом Гнівнської обєднаної територіальної громади. Голова районної ради Василь Малярчук подякував йому за гарну депутатську роботу, активну участь у житті району.

 По завершенню роботи сесії депутати районної ради Інна Цимбал та Федір Гайдура звернулись до депутатського корпусу із проханням фінансової допомоги хворим дітям.

 Одноголосно депутати проголосували за виділення другої половини депутатського  фонду загальною сумою  34 тис. грн., які будуть надані на лікування хворих дітей.

09/11/2017

09/11/2017

09/11/2017

09/11/2017

09/11/2017

09/11/2017

09/11/2017