Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


До уваги страхувальників!Запровадження на Веб-порталі Пенсійного фонду України кабінету страхувальника

Вже не одноразово повідомлялося про те, що Пенсійний фонд України має свій портал електронних послуг, який розташовано за посиланням https://portal.pfu.gov.ua. До переліку адміністративних послуг додалася послуга надання довідки про трудовий та страховий стаж (форма 9), тобто   запровадження на Веб-порталі Пенсійного фонду України кабінету страхувальника (роботодавця).

За допомогою даного сервісу роботодавці можуть переглянути інформацію про забезпечення соціальних прав їхніх працівників, правильність подання звітів, сплату ЄСВ та заборгованість підприємства перед Фондом. Якщо права працівників порушено, у кабінеті страхувальника буде зазначено, скільком застрахованим особам з вини роботодавця не зарахували певний період до страхового стажу.

Окрім того, у кабінеті роботодавець може бачити зауваження до його звітів з ЄСВ та рекомендації, як усунути помилки/неточності.

Увійти до свого кабінету роботодавець може через електронний цифровий підпис(ЕЦП – печатки підприємства або особи, яка надала останній звіт з ЄСВ).

Ще одна функція, яка стала доступною для роботодавців у кабінеті — можливість отримати інформацію для розрахунку лікарняних.

Форму 9 можуть отримати і самі працівники особисто в управліннях Пенсійного фонду України або за допомогою ЕЦП.

Зазначимо, що довідки за ф. ОК-5 і ОК-7 ніхто не скасовував. Вони підходять для підтвердження стажу так само, як і форма 9.

Як отримати форму 9 роботодавцеві ?

Спершу потрібно авторизуватися на порталі ПФУ https://portal.pfu.gov.ua/.Далі обираємо «Запити на отримання електронних документів» і в меню обираємо «Довідка про трудовий та страховий стаж».

Потім: заповнити Новий запит на отримання документів з даними свого співробітника/ Підписати дані страхувальника / Відправити до ПФУ запит.

Для отримання довідки перейти до розділу «Звернення» й обрати останнє виконане завдання.

На довідку нанесений QR-код, який забезпечить верифікацію документу.

Також нагадуємо, що послугами, які обробляють персональні дані можливо скористатися тільки за наявності електронно – цифрового підпису або цифрової печатки.

Начальник відділуАСІС, ЕР та ЗІ

С.Швець