Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Нарада за участю керівників архівних установ району та області

На виконання доручення керівництва області щодо забезпечення потреби в коштах на заробітну плату, вжиття заходів із упорядкування (оптимізації) мережі, штатів та контингентів установ та закладів, які утримуються за рахунок районних бюджетів у 2018 році районною радою було проведено ряд нарад.

Одна з таких нарад відбулась 24 вересня за участю керівників архівних установ району та області: завідувача КУ «Жмеринський районний Трудовий архів» Дуб О.С., начальника архівного відділу райдержадміністрації Жилавської Т.Є., директора Державного архіву Вінницької області Легуна Ю.В. та його заступника Петренка О.С.

Мова йшлась про подальшу долю районного Трудового архіву. Під час наради голова районної ради Малярчук В.Г. та перший заступник голови райдержадміністрації Монастирський О.І. окреслили основні проблеми з фінансуванням даної установи, адже річна потреба в коштах складає понад 300 тис. грн., з них частка субвенцій сільських рад, матеріали колишніх сільськогосподарських підприємств яких зберігаються в Трудовому архіві, складає лише третину. Утримувати таку установу фактично за рахунок районного бюджету немає можливостей, сільські ж ради не можуть перераховувати субвенції в повному обсязі за зберігання документів.

Отже, Трудовий архів за рішенням Засновника підлягає ліквідації.  Учасники наради вишукували можливість передачі архівних фондів на зберігання  архівному відділу РДА, але представники  Державного архіву роз’яснили, що вони можуть бути повернені лише на сільські ради. По результатах цієї наради був доопрацьований проект рішення з даного питання, який підлягав розгляду на профільній постійній комісії та сесії районної ради.

архів нарада 24.09.

архів нарада 24.09.

архів нарада 24.09.