Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


ПАТРІАРХ ФІЛАРЕТ ОСВЯТИВ У С.ЛЕЛЯКИ НОВИЙ ХРАМ

Велику честь мала Жмеринщина 7 жовтня 2017 року – для звершення чину освячення храму на честь Святих мучеників Косми і Даміана до с.Леляк прибув Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

За гарною українською традицією зустрічали владику запашним короваєм, квітами, а вихованці недільної школи – віршами. Привітали Святійшого владику голова Жмеринської районної державної адміністрації О.Легеза, заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації О.Крученюк, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації І.Салецький.

У притворі храму настоятель ієрей Леонід Доценко, подаючи хрест своєму Першосвятителю, привітав його та запросив звершити чин освячення храму та Божественну Літургію.

  Привітати Патріарха на Подільській землі приїхав до Леляк голова Вінницької обласної державної адміністрації В.Коровій. Дякував йому за його щоденні молитви за український народ, його невтомну працю на благо Святої Церкви та нашої держави. Бажав йому ще на багато-багато літ доброго здоров’я. Привітав також територіальну громаду з визначною подією освячення новозбудованого храму, який залишиться на віки, нагадуючи прийдешнім поколінням про сьогоднішній день. У дарунок підніс настоятелю храму протоієрею Леоніду ікону Пресвятої Богородиці.

  З рук Святійшого Патріарха Філарета високі нагороди - ордени та Благословенні грамоти отримали благодійники, ті хто допомагав спорудженню церкви. Серед нагороджених був і голова райдержадміністрації О.Легеза, який отримав орден Святителя Миколи Чудотворця та головний спонсор побудови храму приватний підприємець М.Бобошко, якому вручено орден Христа Спасителя.

У цей святковий день сам храм та подвір’я були вщент заповнені віруючими, які прийшли помолитись разом, почути мудре слово та отримати благословення Предстоятеля. Святійший владика звершив чин освячення храму та хресний хід, після якого очолив Божественну Літургію, крім того, нагородив настоятеля храму ієрея Леоніда Доценка правом носіння протоієрейського хреста.

07/10/2017

07/10/2017

07/10/2017

07/10/2017

07/10/2017

07/10/2017


07/10/2017

07/10/2017