Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Подяка КУ «Територіального центру Жмеринського району» усім партнерам та благодійникам в Міжнародний день волонтерів

 «Людина в світ приходить для добра,

 Щоб щастя, радість іншим дарувати,

Щоб квітнула від доброти земля,

Щоб вміли ви любити і прощати.

Щоб завжди були мати і дитя,

Над ними сонце радісне всміхалось,

Творіть добро ,біжать роки життя,

Щоб після вас на згадку щось зосталось.»

Зоя Музика

Спокон віку так ведеться: про малих дітей дбають батьки, про стареньких батьків – піклуються діти. Можна навести багато прикладів надзвичайно теплого ставлення дітей до своїх немічних і хворих батьків, онуків – до дідусів і бабусь. Зима старості чекає на кожного . І якою вона буде завтра – пригніченою, самотньо—розпачливою в чотирьох стінах холодної хати чи гідною людини – далеко не просте питання.

 Коли життя іде на схил, самі прості радощі стають дорожчими. Бесіда за чашкою чаю, теплі слова, спогади…  Мабуть не обминули вони жодного мешканця  нашого відділення. 

Але попри  все 2017 рік, як для підопічних відділення стаціонарного догляду так і для працівників, був плідним, насиченим і вже можна підводити підсумки.  Керівництво Жмеринського району і Територіального центру, роблять все для того щоб покращити умови проживання наших підопічних. Завершено ремонт приміщення. Замінено двері в кімнатах, системи електропостачання і водопостачання, відремонтовано систему пожежної сигналізації. Для зручного пересування коридори оснащені поручнями. Теплі, затишні кімнати укомплектовані новими, зручними ліжками та іншими необхідними меблями. Переобладнано кухню і харчоблок.  

Також хочу зауважити, що велику роль зіграла допомога волонтерів, які доклали чи мало зусиль, щоб допомогти зробити життя наших підопічних комфортним. Це люди з великим серцем, які уміють дбати за ближнього, любити, допомагати, співпереживати, ділитися частиночкою душевного тепла, а інколи просто вислухати. Адже люди потребують не тільки  матеріальної допомоги але й спілкування. Волонтери допомагають у проведенні та приймають  участь у різних заходах.

Так за цей рік завдячуючи волонтерам, благодійникам, релігійним громадам, підприємцям і просто звичайним мешканцям нашого району  ми отримали благодійних надходжень на суму понад 156 тис. грн. Це і продукти харчування, і промислові товари та медикаменти.

 За доброю традицією 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів. Тож користуючись можливістю хочу подякувати всім волонтерам і благодійникам, які не покладаючи рук працюють на благо інших. Це волонтерські організації  «Український волонтерський рух» на чолі з Діаною Мороз, «Десниця Добра» на чолі з Ольгою Петер, БФ «АЛЛАНТА», Вінницька 29 школа - гімназія, митрополит  Вінницький і Барський Симеон, протоієрей Михайло церкви Івана Богослова, Ігуменя Свято-Троїцького жіночого монастиря Антонія, Архімандрит Аркадій с. Мала Жмеринка, ПП «АГРО- ВІЛАМ»  (директор  Заєць В.П.), підприємці Самборський М.С., Самборський Р.М., Матіящук Л.О.. А також територіальні громади сіл Потоки, Людавка, Стодульці, навчальні заклади селища Браїлів, сіл Сьомаки, Потоки, Людовка, які допомогли заготовити картоплю на осінньо - зимовий період.

На протязі 2017 року завдяки благодійникам  фонду «АЛЛАНТА»  та  головного лікаря Вінницької ОКЛ ім. М.І.Пирогова Жупанова Олександра Борисовича, завідуючої відділенням мікрохірургії ока, офтальмолога канд.мед.наук Капшук Наталії Іванівни  організовано та проведено операції по відновленню зору підопічним Козловській К.М. Михальчишину О.О., Демовій Г.С., безкоштовно імплантовано 3 штучних інтроокулярних кришталики. Щиро дякуємо за надану допомогу та повернення людей  до повноцінного життя.

Щиро дякуємо всім партнерам, волонтерам за співпрацю  й допомогу у вирішенні непростих соціально-економічних проблем нашого закладу. Хай і наші слова приязні та поваги зігріють ваші серця, додадуть упевненості, що такі добрі душею люди, як Ви, роблять світ мудрішим і теплішим. Тож хай щира турбота і тепло, яким Ви щедро ділилися, неодмінно повернеться до Вас і до всіх, кого любите і цінуєте. Зичимо міцного здоров’я, феєрверку позитивних емоцій, нових звершень, родинної злагоди, вірних друзів та надійних партнерів у всіх добрих справах! Живіть щедро, щасливо і красиво, в любові і добрі.

Завідувач відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання КУ «Територіальний центр Жмеринського району» Зоя Музика

05/12/2017

05/12/2017

05/12/2017

05/12/2017