Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Працівникам органів місцевого самоврядування області роз’яснювали антикорупційне законодавство

7 вересня голова районної ради Василь Малярчук прийняв участь у навчальному семінарі з питань антикорупційного законодавства України. У семінарі взяли участь голова обласної Ради Анатолій Олійник, його заступники – Ігор Хміль та Михайло Кременюк, а також депутати обласної Ради, члени Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Вінницької обласної Ради – голови районних рад, міські голови міст обласного значення, працівники виконавчого апарату обласної Ради,  а також керівники комунальних підприємств, установ, закладів та організацій Вінницької області. 

– Корупція в нашій державі визнана однією з найгостріших соціальних та політичних проблем, – зауважив під час виступу Анатолій Олійник. – Сьогодні наші партнери, які зацікавлені в співпраці із нашою державою, вказують нам на необхідність вирішення цієї проблеми. Хотів би нагади, що 14 жовтня 2014 року був зроблений перший рішучий крок у боротьбі з корупцією, адже саме тоді набрав чинності Закон України «Про запобігання корупції». Він визначає правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні, зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, правила щодо усунення наслідків корупційних правопорушень.

Виступаючи, Анатолій Дмитрович зазначив, що корупційні прояви вражають всі сфери суспільного життя, призводять до появи організованої злочинності, створюють соціальну напругу, породжують в населення зневіру до влади та інші негативні явища.

В обласній Раді 7 скликання проводиться системна робота щодо роз’яснення антикорупційного законодавства. Так, починаючи з 2015 року, проводяться тренінги для осіб уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування. Під час тренінгів виступали фахівці Національного агентства з питань запобігання корупції, роз’яснювали вимоги антикорупційного законодавства, в тому числі про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

В ході проведення зібрання учасникам семінару розповіли про запобігання конфлікту інтересів під час здійснення повноважень депутатами обласної Ради. Про це питання доповіла прокурор відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Вінницької області Світлана Каменяр.

Прокурор Вінницької місцевої прокуратури, юрист 1 класу Дмитро Марченко поінформував про вимоги Закону України «Про запобігання корупції» в частині врегулювання конфліктів інтересів.

Про досвід боротьби з корупцією в інших країнах розповів депутат обласної Ради, голова Міжфракційного депутатського об’єднання «Антикорупційний рух» у Вінницькій області Олександр Васильчук.

Головний спеціаліст з питань запобігання корупції апарату Вінницької облдержадміністрації Андрій Сільницький доповів щодо питання «Корупція, як суспільне соціально-політичне явище: сутність, особливості прояву та шляхи подолання».

Робота семінару була побудована в формі діалогу, депутати обласної Ради та голови районних рад ставили виступаючим питання, які наразі для них є актуальними.07/09/2017

07/09/2017

07/09/2017

07/09/2017

07/09/2017

07/09/2017