Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Участь територіального центру у завершенні пілотного етапу реалізації інноваційного престиж-проекту «Від пасивності до пасіонарності»

27 листопада КУ «Територіальний центр Жмеринського району» прийняв участь у заході, який присвячений завершенню пілотного етапу реалізації інноваційного престиж-проекту «Від пасивності до пасіонарності», який організувано Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації (далі-Департамент) та громадською організацією «Час активного життя».

На заході були присутні директор Департаменту Н.М.Заболотна, начальник управління правового забезпечення та соціального обслуговування С.І.Шмігленко, голова проекту А.М.Панчук та учасники 5 пілотних районів Вінницької області - Жмеринський, Барський, Калинівський, Шаргородський, Хмільницький.

Директор КУ «Територіальний центр Жмеринського району»  Т.І.Оголенко прозвітувала про пророблену роботу щодо даного проекту. В рамках проекту проведено анкетування близько 200 працівників гуманітарної сфери, які припинили свою трудову діяльність. Результати анкетування показали наскільки важливим для цих людей є залучення їх до активної діяльності, волонтерства, різних соціально-культурних заходів. Найбільш значущими активностями стали поїздки та екскурсії, організовані спільно з Департаментом. Учасники проекту відвідали визначні місця не лише області, а й України - історико-культурний заповідник «Буша», Музей національного архітектури та побуту, ознайомилися з культурними пам’ятками Шаргородщини та Ямпільщини.

Працівники гуманітарної сфери були запрошені на заходи присвячені Міжнародному дню людей похилого віку, а вчителька с. Кам’яногірка Тріскун Парасковія Миколаївна, яка давно припинила свою трудову діяльність отримала медаль з нагоди  «95 – річчя утворення Жмеринського району».

Тамара Іванівна доповіла, яку активну участь приймають волонтери у даному проекті, а саме в відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.

Результати впровадження проекту у районі показали, що проект є актуальним та потрібним. Особливо цінним є те, що до реалізації проекту залучені не лише працівники, які кожного дня працюють з людьми похилого віку, а й волонтери та небайдужі люди нашого району.

Також Жмеринський район презентував чудову виставку декоративно-прикладного мистецтва -  майтром якої є жителька с. Сьомаки Заміховська Валентина Іванівна.

За вагомий внесок та участь  у пілотному  проекті, активну життєву позицію із рук керівництва подяку отримала директор КУ «Територіальний центр Жмеринського району» Т.І.Оголенко та волонтер селянського фермерського господарства «Валентин» О.В.Гладчук.

На завершення голова ГО «Час активного життя» Панчук Анатолій Митрофанович презентував всім присутнім макет своєї майбутньої книги.

участь у проекті

участь у проекті

участь у проекті

участь у проекті

    

 Директор КУ «Територіальний центр Жмеринського району» Т.І.Оголенко