Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


10 сесія районної ради

10 січня відбулась запланована 10 сесія районної ради 6 скликання.


Основні питання: звіт голови районної ради за рік роботи; затвердження основних галузевих програм та Програми економічного і соціального розвитку Жмеринського району на 2012 рік; прийняття районного бюджету на 2012 рік.

У своїй доповіді про роботу районної ради з листопада 2010 року по січень 2012 року голова районної ради Малярчук В.Г. проаналізував основні аспекти діяльності органів місцевого самоврядування, охарактеризував досягнення та здобутки, яких вдалось досягти у 2011 році. Також зупинився на проблемних питаннях, вказав причини окремих недоліків, визначив пріоритетні завдання на ближчу перспективу.

Основну увагу доповідач приділив необхідності проведення реформування системи місцевого самоврядування, зазначивши, що Жмеринський район готовий уже сьогодні розпочати її запровадження в якості пілотного проекту.

Слушні пропозиції щодо пошуку нових джерел надходжень до бюджету прозвучали з вуст виступаючих під час обговорення доповіді – Браїлівського селищного голови Резедента В.Д., Жуковецького сільського голови Тріскун Н.С., депутата районної ради, голови постійної комісії з питань освіти, культури і спорту, духовного відродження Рожок Н.В.

Жваву дискусію у депутатів районної ради викликало питання прийняття бюджету району на 2012 рік, але лише один депутат під час голосування, щоправда, без будь-якої мотивації, не підтримав остаточного рішення про прийняття головного «фінансового закону» району.


Зважаючи на те, що під час проведення спільних засідань постійних комісій районної ради всі питання, винесені на розгляд сесії, були добре відшліфовані, враховані зауваження, пропозиції, внесені відповідні зміни, пленарне засідання відзначалось чіткістю, послідовністю і завершилось без перерви менш ніж за три години від початку.