Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


13 сесія районної ради

14 червня в залі засідань районної ради відбулась чергова 13 сесія. На розгляд сесії були внесені 12 питань, які попередньо  заслуховувались та обговорювались на засіданнях постійних комісій 16 травня.

Приємно відмітити активну роботу депутатів постійної комісії з питань депутатської діяльності і етики, адміністративно–територіального устрою, взаємодії з органами місцевого самоврядування, регулювання комунальної власності, благоустрою населених пунктів (голова комісії – Стемповський А.М.) в міжсесійний період,  які досконало вивчили питання компетенції комісії, ретельно обстеживши об’єкти, які підлягають списанню, передачі, тощо, та надали в районну раду висновки.

В роботі сесії прийняли участь 40 депутатів районної ради (71,4%), депутат обласної ради Цимбал І.В., начальники управлінь, відділів та служб райдержадміністрації, сільські та селищний голови, керівники промислових та сільськогосподарських підприємств і організацій району, представники політичних партій, громадських організацій та засобів масової інформації.

Засідання розпочалось на приємній ноті, адже двох голів сільських рад – Леляцького Бесарабу А.В та Сербинівського Любчака М.І. урочисто привітали із 25-річним ювілеєм перебування на службі в органах місцевого самоврядування.

У своїй промові голова районної ради Малярчук В.Г. відзначив, що не тільки високий професіоналізм та майстерність, але й хист організатора оцінений жителями територіальних громад, які чверть століття обирають їх на посади сільських голів. «Ви завоювали визнання людей вміннями, розумом та цілеспрямованістю, об’єднаними воєдино на досягнення добробуту громад. Сподіваюсь, і надалі Ви зробите усе можливе задля їх розвитку» – побажав Василь Григорович.

Також, голова районної ради Малярчук В.Г. та голова райдержадміністрації Твердохліб Ю.М. привітали з обранням на посаду секретаря міської ради, в.о. голови міської ради колишнього заступника керівника виконавчого апарату районної ради Крайника Е.І. та виразили свої надії на налагодження тісної співпраці міста та району. У свою чергу Едуард Іванович запевнив, що докладе усіх зусиль для досягнення цієї мети.

У розгляді питань порядку денного сесії з першого питання  «Про районну програму розвитку позашкілля на 2012-2015 роки» виступила депутат обласної ради, начальник відділу освіти райдержадміністрації Цимбал І.В., яка зазначила, що метою програми є вдосконалення позашкільної освіти шляхом надання підтримки та забезпечення розвитку, створення додаткових можливостей для духовного, інтелектуального і фізичного розвитку дітей Жмеринського району, як бажають здобути позашкільну освіту.

У районі позашкільна освіта є однією із трьох ланок, поруч із дошкільною та загальною середньою освітою, що покликана забезпечити гармонійний розвиток дитини, підлітка, школяра, розширення діапазону їх здібностей і обдарувань, потреб у професійному визначенні молодого покоління.

Також був розглянутий блок фінансових питань, питань, що стосуються комунальної власності району, інші.

По завершенні сесії виступила депутат районної ради, голова Жмеринської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Г. Смоленцева, яка оприлюднила заяву ВО «Свобода» щодо законопроекту про засади державної мовної політики та закликала депутатів висловити свою позицію щодо даного питання.