Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


2 засідання 1 сесії районної ради 7 скликання

26 листопада 2015 року продовжила свою роботу перша сесія Жмеринської районної ради 7 скликання.

На початку сесії голова районної ради Малярчук В.Г. оголосив про створення в районній раді фракції  політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», голова якої депутат Ганжа А.Ю..

Перша сесія районної ради 7 скликання продовжила свою роботу

Далі вирішувалось ряд питань організаційного характеру. Виходячи із практики роботи, доцільності та актуальності питань, що виникають в ході роботи на першому засіданні 1 сесії поступила пропозиція від депутатів утворити п’ять постійних комісій з наступних напрямків:

–     з питань бюджетно-фінансової діяльності, соціально–економічного розвитку, ринкових відносин, роботи промисловості, транспорту, зв’язку та енергозбереження (голова комісії депутат Твердохліб Ю.М.);

–     з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів та реформування земельних відносин, охорони довкілля, раціонального використання надр(голова комісії депутат Кабаков П.В.) ;

–     з питань депутатської діяльності і етики, адміністративно–територіального устрою, законності і правопорядку, регулювання комунальної власності, розвитку інфраструктури населених пунктів (голова комісії депутат Стемповський А.М.);

–     з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, соціально-трудових відносин, роботи з ветеранами (голова комісії депутат Мельник Л.Л.);

–     постійна комісія районної ради з питань освіти, культури, спорту, роботи з молоддю, національно-патріотичного виховання, духовного відродження (голова комісії депутат Прідолоба В.М.).

Затверджене положення про постійні комісії. 

Перша сесія районної ради 7 скликання продовжила свою роботу

Відповідно до статті 57 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" з метою попередньої підготовки узгоджених пропозицій і рекомендацій з питань,  що передбачаються  внести  на  розгляд ради в районній раді була утворена президія районної ради, до  складу  якої ввійшли голова, заступник  голови  районної  ради, голова райдержадміністрації, голови постійних комісій,  уповноважені  представники  депутатських  груп  і фракцій.

Особливо ретельно приймався Регламент роботи районної ради 7 скликання. Депутати активно обговорювали запропонований проект, було внесено декілька змін і доповнень. Остаточний варіант Регламенту прийнятий одноголосно.

Перша сесія районної ради 7 скликання продовжила свою роботу

Також відповідно до статті 49 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про статус депутатів місцевих рад народних депутатів" та з метою сприяння депутатам у виконанні ними депутатських повноважень були встановлені "Єдиний день депутата" – третій четвер кожного місяця для роботи депутатів районної ради у територіальних громадах району та "Депутатський тиждень" – останній тиждень  січня та останній тиждень липня для організації звітів депутатів перед виборцями."

Були прийняті рішення по ряду земельних питань, що стосувались затверджененя нормативної грошової оцінки ділянок.

Перша сесія районної ради 7 скликання продовжила свою роботу

Зважаючи на нагальність проблеми вирішено виділити з районного бюджету кошти в сумі 150 тис. грн.. на закупівлю інсуліну для хворих на цукровий діабет. Введено 4 штатні одиниці технічних працівників для обслуговування котельні амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с.Станіславчик. Розгляд цих двох питань був зініційований постійною комісією районної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, соціально-трудових відносин, роботи з ветеранами.

По завершенню перший заступник голови райдержадміністрації Монастирський О.І. запропонував депутатам долучитись до відзначення в районі Дня людей з фізичними обмеженими можливостями та надати допомогу таким людям в своїх громадах.