Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


20 сесія районної ради

14 квітня в залі засідань районної ради відбулась чергова 20 сесія районної ради 6 скликання, в роботі якої прийняли участь 29 депутатів районної ради, депутат обласної ради Цимбал І.В., начальники управлінь, відділів та служб райдержадміністрації, селищний і сільські голови, керівники промислових та сільськогосподарських підприємств і організацій району.

20 сесія Жмеринської районної ради 6 скликання

На початку сесії голова районної ради прозвітував про роботу районної ради в міжсесійний період. В інформації він зупинився на підбитті підсумків проведення зборів-сходів громадян, які проходили в лютому-березні в населених пунктах району. На зборах повністю прозвітували 25 сільських голів, 56 депутатів сільських рад, дільничні інспектори. У зборах прийняли активну участь 37 депутатів районної ради. Визначені основні питання, які потребують першочергового вирішення. Це і розвиток особистих підсобних господарств громадян, стан виконання бюджету та використання бюджетних коштів, зміцнення правопорядку на своїй території, покращення благоустрою, проведення розрахунків сільськогосподарськими підприємствами за майнові паї,  освітлення населених пунктів та багато інших.

Також Станіслав Олександрович зупинився на результатах квартального звіту Жмеринського району, який проходив за участю голови облдержадміністрації І.Мовчана 30 березня.

Особливу увагу сільських голів звернув на активізацію участі у різноманітних конкурсах та грантових проектах. Зазначив, що в минулому році у Всеукраїнському конкурсі розвитку територіальних громад виграли проекти “ Крок із пітьми до світла”, який презентувала Браїлівська селищна рада та "Побудуймо дорогу до кращого життя разом" Олександрівської сільської ради, а в обласному конкурсі отримали перемогу Браїлівська селищна рада з проектом "Чиста вода - джерело життя" та Тарасівська сільська рада з проектом "Сучасне село мріє про освітлені вулиці".

20 сесія Жмеринської районної ради 6 скликання

Повідомив, що 13 квітня у Жмеринському районі в рамках проведення місячника по благоустрою населених пунктів, озеленення та поліпшення їх санітарного стану проходив суботник, в ході якого було висаджено понад 100 тисяч саджанців в лісових угіддях, ще понад 11 тисяч саджанців стануть у майбутньому зеленим тином для смітників, прибрано близько 100 км придорожніх смуг вдовж доріг обласного та територіального значення, з яких вивезено біля 300 куб. м. твердого побутового сміття.

З першого питання порядку денного “ Про хід виконання програми розвитку фізичної культури і спорту у Жмеринському районі на 2011 – 2015 роки, прийнятої 2 сесією районної ради   6 скликання від 20.12.2010 року” виступив начальник відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації Марчук В.М. Василь Михайлович детально прозвітував про роботу по виконанню програми, зупинився на спортивних досягненнях, яскраво, за допомогою слайд шоу презентував визнання села Северинівки кращим спортивним селом України 2012 р.

Були затверджені ліміти споживання енергоносіїв районними бюджетними установами на 2013 рік, чотири програми у галузі освіти та інші питання. Загалом було розглянуто 18 питань, по яких прийняті рішення.

 Під час розгляду сесією інших питань депутат від політичної сили Комуністичної партії України В.Кулик виклав свої аргументи на користь Митного союзу супроти євроінтеграції України.

   По завершені роботи сесії до депутатів районної ради звернувся житель району Р.Сидорук з проханням надати допомогу на лікування доньки. Депутати охоче відгукнулися на звернення допомогти.

20 сесія Жмеринської районної ради 6 скликання

Прозвучало оголошення до депутатів про проведення у Жмеринському районі VIII Всеукраїнської акції “Серце до серця”, зібрані кошти будуть направлені на лікування  дітей з вадами слуху. Депутати прийняли участь в акції.