Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Спільне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради та Президії районної ради

 

Зал, засідання координаційної ради

 

22 листопада в залі засідань районної ради відбулось спільне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради та президії районної ради, в якому прийняли участь 28 членів Координаційної ради та 8 - президії. З основного питання "Про розвиток належного врядування на місцевому і регіональному рівнях" проінформував голова районної ради Василь Малярчук.  В обговоренні виступили Браїлівський селищний голова Валерій Резедент, Станіславчицький сільській голова Володимир Перепечай, Леляцький сільський голова Анатолій Бесараба, Тарасівський сільський голова Анатолій Козаченко.

 Виступаючі відзначили важливість ефективного впровадження розпочатої Президентом України Януковичем В.Ф. адміністративної реформи та висловили підтримку ініціатив Президента України щодо реформування місцевого самоврядування в Україні.

 Основними проблемами, на вирішення яких має спрямовуватися реформа місцевого самоврядування в Україні, є недостатність матеріальної та фінансової основ місцевого самоврядування, відсутність чіткого правового регулювання питань статусу територіальних громад та розмежування повноважень між органами державної влади і місцевого самоврядування, територіальними і регіональними органами самоврядності, неефективне управління комунальною власністю.

 Учасники зібрання прийняли рішення, в якому рекомендували сільським, селищному головам, депутатам Жмеринської районної ради 6 скликання обговорити питання щодо стратегічних напрямів реформування місцевого самоврядування в Україні на сесіях відповідних місцевих рад, засіданнях постійних комісій, депутатських фракцій районної ради 6 скликання, під час звітів депутатів перед виборцями відповідного виборчого округу, об'єднаннями громадян, на інформаційних зустрічах,   громадських   слуханнях,   "круглих   столах".

 Керуючий справами виконавчого апарату районної ради Анатолій Паламарчук проінформував про вступ територіальних громад району до Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування.

 В питаннях різного депутат обласної ради, начальник відділу освіти райдержадміністрації Інна Цимбал повідомила, що в області стартував конкурс на кращу творчу роботу щодо стратегії розвитку територіальної громади на період до 2020 року серед дітей та учнівської молоді, що навчаються в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах області і запропонувала сільським головам провести роботу серед молоді очолюваних громад  прийняти активну участь у ньому.

 Головний спеціаліст масово-роз’яснювальної роботи та звернення громадян Жмеринської об’єднаної державної податкової інспекції Наталія Повишева провела роз’яснення деяких положень нового Податкового кодексу, особливо в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

 Про передплату на друковані державні та комунальні засоби масової інформації на 2012 р. проінформував заступник голови районної ради Станіслав Гринчук.

 Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Петро Павлов зупинився на питаннях:

 − Про запобігання загибелі людей на водних об’єктах в зимовий період 2011 − 2012 рр.

 − Про порядок створення консультаційних пунктів на території сільських та селищної рад з питань цивільного захисту.

 − Про заходи щодо попередження пожежної безпеки в зимовий період.

 Наприкінці спільного засідання голова районної ради Василь Малярчук ознайомив присутніх з основними заходами по  відзначенню в районі Дня місцевого самоврядування, подякував усім за плідну і конструктивну працю.