Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави

22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави на знак всенародної поваги і шани всім захисникам Батьківщини, які в роки Другої світової виборювали мир у глибокому тилу ворога.У цей день  з почуттям безмежної вдячності Україна віддає данину поваги ветеранам антифашистського опору – колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі, вшановує пам’ять жертв воєнного протистояння тоталітарних режимів.

Напередодні, 21 вересня 2016 року, перший заступник голови Жмеринської районної державної адміністрації О.Монастирський, заступник голови районної ради В.Бігас відвідали учасників партизанського руху.

У Жмеринському районі їх залишилося лише двоє: жителька смт. Браїлів  Г.О. Ходорова, яка була членом партизанського загону ім.В.Леніна, що діяв на Вінниччині та житель Куриловець О.К.Чайка, який у складі партизанського загону ім.Й.Сталіна, під керівництвом В.Порика виконував завдання у боротьбі проти фашистських агресорів на території Франції.

На гостини до Г.Ходорової в смт.Браїлів разом із районним керівництвом завітали і представники місцевої влади – заступник селищного голови Н.Слободенюк, секретар селищної ради Р.Сваричевський, голова первинної ветеранської організації Б.Басістий.

21/0916

21/0916

21/0916

В с.Курилівці, де мешкає О.Чайка, до делегації з району приєднався сільський голова А.Кречковський. Слід зауважити, що не дивлячись на поважний вік, О.К. Чайка веде активне громадське життя, очолюючи первинну ветеранську організацію в с. Курилівці.

21/0916

21/0916

21/0916

О.Монастирський та В.Бігас від імені керівництва району та депутатського корпусу  передали вітання та найкращі побажання Ганні Олексіївні та Олексію Климентійовичу, вручили відзнаки обласного та районного рівнів, грошові винагороди.

Ми не маємо морального права забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму. Уроки Другої світової війни вчать нас згуртованості та єдності у боротьбі з загрозами. Тільки разом, об'єднавши зусилля всієї світової спільноти, ми зможемо ефективно протистояти тероризму, дискримінації, національній та релігійній нетерпимості.