Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


22 вересня відбулись засідання постійних комісій

22 вересня 2016 року відбулося засідання постійних комісій районної ради. Вів засідання заступник керівника виконавчого апарату районної ради з питань економічного розвитку та зв"язків з органами державної влади і місцевого самоврядування Крайнік Е.І.

22/09/16

На порядок денний чергової 7 сесії пропонується винести  30 питань, половина з яких стосується затвердження технічних документацій з нормативних грошовоих оцінок земельних ділянок. Серед основних питань- фінансові, що стосуються внесення змін до районного бюджету 2016 р., внесення змін до деяких районних програм, затвердження Положення про порядок передачі в оренду майна, що належить до спільної власності територіальних громад селища та сіл Жмеринського району, питання надання дозволів на оренду комунального майна.

22/09/16

Найжвавіше обговорювалось питання внесення змін до районного бюджету, адже через його напруженість немає можливості профінансувати деякі нагальні заходи й роботи. З даного питання доповідав начальник фінансового управління райдержадміністрації Гамарник В.А.

Так, зі зверненням до депутатів районної ради виступила Цимбал І.В.  з проханням виділити кошти на заміну котлів опалення в Станіславчицькій школі, а також сказала, що потрібно промоніторити наявні ціни на дрова і газ та спрогнозувати, які саме котли доцільніші для опалення школи.

Депутати заслухали редактора газети «Жмеринський меридіан» Райчук М.М., яка підняла проблему фінансування газети. На даний час розпочалася передплатна компанія на наступний рік, і Марія Миронівна виявила занепокоєння про подальшу долю редакції.

22/09/16

Надали слово Паламарчуку Анатолію Григоровичу, який звернувся з проханням виділити 30 тисяч на підтримку ветеранської організації.

Розглянули депутатський запит Марчука В.М. «Про присвоєння комунальному закладу «Жмеринська центральна районна бібліотека» імені В.П. Вовкодава., який доповів, що недоліки, які були виявлені перед минулою сесією, усунені. Протягом місяця проводились громадські слухання в населених пунктах району, про що були оголошення в засобах масової інформації, а 22 вересня в районній бібліотеці проводились підсумкові  слухання з працівниками культурної сфери, громадськими активістами. Також отримана письмова згода родичів В.П.Вовкодава, розроблені заходи по відзначенню 90-річчя від Дня народження В.П. Вовкодава.

22/09/16

З питання затвердження Положення про порядок передачі в оренду майна, що належить до спільної власності територіальних громад селища та сіл Жмеринського району виступила керуюча справами виконавчого апарату районної ради Радіна О.О., яка доповіла, що згадане Положення є регуляторним актом, довгий час обговорювалось депутатами районної ради, усі пропозиції, які поступили від депутатів, враховані, отриманий висновок Державної регуляторної служби, а отже на цій сесії  пропонується його затвердити.

Також розглядався лист Всеукраїнського громадського об"єднання "Інноваційний фонд народна ініціатива" про необхідність впровадження Єдиної державної системи моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і комунальні послуги. Депутати запропонували клопотати перед ВГО "Інноваційний фонд народна ініціатива" підготувати відповідний проект звернення та подати до районної ради для розгляду на черговій сесії районної ради.

22/09/16

Буквально за лічені хвилини до засідання постійних комісій поступили ще 2 технічних документації, депутати погодились також включити їх розгляд до порядку денного чергової сесії.