Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


26 позачергова сесія районної ради

25 лютого 2014 року розпочала роботу 26 позачергова сесія Жмеринської районної ради 6 скликання. В роботі сесії приймали участь 41 депутат із 56 депутатів районної ради 6 скликання. В залі засідань знаходились представники громадськості району та міста. Нагальність скликання сесії полягала у терміновому розгляді питань щодо суспільно-політичної ситуації, яка склалась в районі і країні в цілому та складання повноважень голови районної ради С.Гринчука. На початку засідання голова районної ради С. Гринчук оголосив заяву від членів фракції Партії регіонів про саморозпуск. Далі депутати внесли до порядку денного питання про дострокове припинення повноважень голови районної ради та про суспільно-політичну ситуацію, яка склалась в районі і країні в цілому.

Позачергова сесія районної ради

Депутати одноголосно затвердили рішення про дострокове припинення повноважень голови районної ради, після чого С.Гринчук подякував всім депутатам, сільським, селищному головам, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, громадськості за плідну співпрацю на благо району та кожного із його жителів.

Далі вела засідання заступник голови районної ради Н.Рожок. Депутатами розглянуто суспільно – політичну ситуацію в країні. В обговорені взяли участь: депутат районної ради (ВО «Свобода») Г.Смоленцева, Браїлівський селищний голова В.Резедент, депутати О.Ярмоленко, Ю.Твердохліб, вчителька Браїлівської ЗОШ О.Литвиненко, колишня вчителька, пенсіонерка О.Гресько, громадський діяч Г.Щербаківський.

 Позачергова сесія районної ради

У зв’язку із припиненням повноважень голови райради С. Гринчуком постало питання про обрання голови районної ради. Відповідно до частини першої ст.55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» голова районної ради обирається відповідною радою з числа її депутатів таємним голосуванням. Для здійснення процедури таємного голосування був обраний та затверджений склад лічильної комісії, до якої увійшло 7 депутатів. Депутати запропонували висунути на посаду голови районної ради кандидатури В.Молдована, Ю.Данилюка, Д.Колесника, О.Ярмоленка, Г.Смоленцевої. Під час виступів претендентів О.Ярмоленко зняв свою кандидатуру. В обговоренні кандидатур взяли участь В. Резедент, В.Романцов, Г.Щербаківський. Висловили свою позицію і представники громадськості.

Позачергова сесія районної ради

Позачергова сесія районної ради

Позачергова сесія районної ради


 Позачергова сесія районної ради

  Відбулось голосування. Довіра депутатів розподілилась наступним чином: Ю.Данилюк – 14, В.Молдован – 21, Д.Колесник – 1, Г.Смоленцева – 3. Ні один із кандидатів не набрав потрібної кількості голосів (29). Тому в ході бурних обговорень вирішили продовжити обрання очільника районної ради після перерви.

 Позачергова сесія районної ради

  Через годину засідання продовжилось. Після висування кандидатур до виборчого бюлетеня увійшло два прізвища: В.Молдована та А.Паламарчука. Після голосування та підрахунку, лічильна комісія оприлюднила протокол: В.Молдован набрав 20 голосів, А.Паламарчук – 17.

 Позачергова сесія районної ради

Так як і  після другого голосування голова районної ради знову не обраний, депутати вирішили депутатським групам визначитись з кандидатами, для чого оголосити перерву на два дні. Свою роботу сесія продовжить у п’ятницю 28 лютого 2014 р. 

Позачергова сесія районної ради