Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


27 сесія районної ради

3 квітня 2014 року в залі засідань районної ради відбулась чергова 27 сесія районної ради 6 скликання. Голова районної ради на початку сесії привітав із від імені депутатського корпусу із Днем народження депутата районної ради Молдована Віталія Віткоровича, Коростівецького сільської голову Кокизу Анатолія Павловича, ознайомив із кадровими змінами, які стались: Парчевський Яків Борисович призначений на посаду заступника начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, начальника відділу розвитку сільської місцевості, врегулювання відносин власності та функціонування аграрного ринку; Ломако Олег Миколайович - директор товариства з обмеженою відповідальністю  „Хліб Жмеринщини”; Слотюк Валерій Вікторович - директор товариства з обмеженою відповідальністю «Конкорд» с.Северинівка; Тишко Сергій Миколайович -  директор публічного акціонерного товариства «Браїлівське» смт. Браїлів; Федоренко Тетяна Тихонівна - генеральний директор ТОВ «Курланд»  с. Телелинці; Шарафетдінов Петро Ільясович - генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю „Демидівський граніт” с. Могилівка. Голова районної ради від імені депутатського корпусу привітав їх на відповідальних посадах та побажав успіхів у нелегкій праці. 

На сесії районної ради обговорено 27 питань

Одноголосно депутати прийняли порядок денний сесії, який включав розгляд двадцяти семи питань.

На сесії районної ради обговорено 27 питань

Про суспільно-політичну ситуацію, яка склалась в країні і в районі на сьогоднішній день проінформував  військовий комісар Жмеринського міського військового комісаріату Андрійчук  Тарас Михайлович. Він повідомив, що в районі здійснюється часткова мобілізація військовозобов’язаних. Ситуація складна, але контрольована.

В обговоренні питання виступив депутат районної ради Ярмоленко О.М. Наголосив на терміновості вирішенні питань щодо проведення навчань по цивільному захисту населення, створення загородньої госпітальної бази, потреба в якій може виникнути у будь-який момент, з огляду на теперішню ситуацію, мобілізації зусиль усіх медичних працівників.

сесія 03.04.2014 р.

Запропонував внести зміни до проекту звернення депутатів, особливо в частині засудження дій сусідньої держави Росії. Всі ми чітко розуміємо, що цілісність нашої країни та єдність нації нині під загрозою. Україна переживає важкий час, а наростання загрози війни завдає ще більшого болю та тривоги за майбутню долю рідної країни. Депутати прийняли одноголосно текст звернення із доповненнями, запропонованими депутатом.

На сесії районної ради обговорено 27 питань

Зі звітом постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, роботи з молоддю виступив голова зазначеної постійної комісії Репула Микола Савович. Про хід виконання районної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2011 – 2015 роки прозвітувала начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Василик Надія Володимирівна. Вона зазначила, що райдержадміністрацією постійно вживаються заходи щодо вдосконалення та підвищення ефективності функціонування на підприємствах, установах та організаціях району структурних підрозділів з охорони праці, на них систематично здійснюється аналіз виробничого травматизму та профзахворювань.

На сесії районної ради обговорено 27 питань

З цією метою, згідно затвердженого Плану роботи районної координаційної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, протягом 2013 року проведено 7 засідань ради, на яких розглядались питання безпечного проведення комплексу весняно - польових робіт сільськогосподарськими підприємствами району у 2013 році, проведення тижня охорони праці в районі, стану атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах, установах та організаціях району та інші. Рішення координаційних рад доводяться до всіх керівників підприємств, установ та організацій району.

У II декаді січня 2014 року на засіданні координаційної ради було розглянуте питання профілактики та стану невиробничого і дитячого травматизму на території району.

У разі настання нещасного випадку на підприємстві на засідання в обов’язковому порядку запрошуються та заслуховуються керівники та інженери з охорони праці відповідних підприємств щодо прийнятих заходів по недопущенню таких випадків в подальшому. Так, в липні заслухано директора підприємства ТОВ «Демидівський гранкар’єр», де в березні минулого року стався нещасний випадок із смертельним наслідком.

Для підвищення рівня відповідальності роботодавців за стан безпеки на кожному робочому місці спеціалістами управління соціального захисту населення райдержадміністрації постійно здійснюються обстеження стану охорони праці по всім підприємствам, установам та організаціям району. Так, в 2013 році було проведено 62 перевірки з питань охорони праці та атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах, установах та організаціях району, в тому числі - 4 спільно з державним інспектором з охорони праці територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області.

При проведенні перевірок, а також при реєстрації колективних договорів  постійно наголошується на необхідність фінансування профілактичних заходів з охорони праці згідно Закону України «Про охорону праці».

Спільно з органами місцевого самоврядування, керівниками підприємств, установ та організацій усіх форм власності посилено державний контроль за станом охорони праці на виробництві та соціальним захистом працюючих у несприятливих умовах.

З цією метою, постійно ведеться робота щодо поліпшення умов праці та надання пільг і компенсацій працівникам, зайнятих на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці. Станом на 1 січня 2014 року на 62 підприємствах, установах та організаціях району нараховується 356 робочих місць з шкідливими умовами праці, що підлягають атестації, атестовано 96,1%  робочих місць. За результатами атестації 333 працівникам надано пільги і компенсації за роботу в шкідливих та важких умовах праці (пільгове пенсійне забезпечення, щорічні додаткові відпустки, доплати до тарифних ставок, безкоштовна видача молока, скорочена тривалість робочого тижня, додаткові відпустки за особливий характер праці).

З метою підвищення рівня правових знань керівних кадрів та фахівців з питань охорони праці, райдержадміністрацією посилено контроль щодо організації роботи з питань охорони праці суб’єктами підприємницької діяльності, які використовують найману працю, в тому числі запроваджено практику проведення інформаційно-консультативних зустрічей з роботодавцями та керівниками. Семінари проводяться спеціалістами управління соціального захисту населення райдержадміністрації щоквартально у формі круглого столу.

В районі діє Комісія по проведенню навчання і перевірки знань з питань охорони праці. Посадові особи підприємств, їх структурних підрозділів вчасно проходять навчання і перевірку знань з питань охорони праці. Щороку, спільно з міським управлінням праці та Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві проводяться навчання і перевірка знань з питань охорони праці. Так, в 2013 році пройшли навчання 295 посадових осіб.

Інформація про стан охорони праці, рівень виробничого травматизму, соціальний захист працюючих у важких та шкідливих умовах праці доводиться до громадськості через міськрайонну газету “Жмеринський меридіан” та розміщується на сайті райдержадміністрації.

На сесії районної ради обговорено 27 питань

Також було розглянуто ряд питань внесення змін до програм соціально-економічного розвитку району, з яких інформували начальник відділу освіти райдержадміністрації, депутат обласної ради І.Цимбал, депутат районної ради, начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації О. Яромоленко, голова районної ради А. Паламарчук,  начальник управління ветеринарної медицини у Жмеринському районі М. Горбатюк, фінансових питань, по яких інформував начальник фінансового управління  райдержадміністрації В. Гамарник, земельних, з інформацією виступила начальник управління Держземагенства у Жмеринському районі І. Гнатюк.

На сесії районної ради обговорено 27 питань

Розглядались питання щодо створення комунального закладу “Жмеринська центральна районна бібліотека”  та затвердження переліку закладів культури базової мережі районного рівня, питання управління комунальною власністю територіальних громад району. Також внесені зміни до складу Жмеринської районної міжвідомчої координаційно-методичної раду з правової освіти населення та прийнято  програму правової освіти населення Жмеринського району на 2014 – 2018 роки.

Під час сесії депутати долучились до акції “Серце до серця”.

Хоча і на розгляд сесії виносилось багато питань, але пройшла вона оперативно і конструктивно. Приємно відзначити, що в роботу сесії приймали участь 77 відсотків від загально складу депутатів районної ради.

 На сесії районної ради обговорено 27 питань