Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


3 сесія райради 7 скликання

21 січня відбулась 3 позачергова сесія районної ради 7 скликання. Нагальність скликання позачергової сесії була викликана прийняттям Верховною Радою  Закону  "Про державний бюджет на 2016 рік".

3 позачергова сесія районної ради

В роботі сесії приймали участь 28 депутатів, що складає 82 відсотки від загального складу ради.

На початку сесії голова районної ради Малярчук В.Г. проінформував про кадрові зміни, які відбулись у міжсесійний період. У грудні минулого року керівником Жмеринської місцевої прокуратури був призначений Кислов Ю.А.. Від імені депутатського корпусу привітав Юрія Анатолійовича із призначенням та побажав професійних успіхів.

Далі голова районної ради Малярчук В.Г. повідомив депутатів, що напередодні, 20 січня   відбулось спільне засідання постійних комісій районної ради з питань бюджетно-фінансової діяльності, соціально–економічного розвитку, ринкових відносин, роботи промисловості, транспорту, зв’язку та енергозбереження та з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, соціально-трудових відносин, роботи з ветеранами, на яких були вироблені та розглянуті проекти рішень з 9 питань.

3 позачергова сесія районної ради

Спочатку розглядались питання освіти, які презентувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Цимбал І.В. Депутатами були прийняті рішення  щодо організації харчування дітей у дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів району та учнів загальноосвітніх навчальних закладів  у 2016 році, функціонування 9 освітніх округів, затвердження районної комплексної програми «Сільська школа» на 2016-2020 роки.

3 позачергова сесія районної ради

Також депутати прийняли рішення надання дозволу на здачу в оренду частини приміщення, яке знаходиться на балансі управління агропромислового розвитку та є спільною комунальною власністю територіальних громад району.

Далі перейшли безпосередньо до розгляду фінансових питань. Малярчук В.Г. проінформував депутатів про порядок використання фонду депутата районної ради на 2016 рік. На відміну від минулих років у цьому році розмір фонду депутата значно збільшився і складає 2000 грн. Ці кошти можна використати для надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції та їхнім сім’ям, малозабезпеченим родинам, жителям району, які опинились у складному матеріальному становищі внаслідок стихійного лиха, нещасного випадку, важкого захворювання, ін.

3 позачергова сесія районної ради

Про внесення змін до  рішення 2 сесії районної ради 7 скликання від 15.12.2015 р. «Про районний бюджет на 2016 рік» проінформував начальник фінансового управління райдержадміністрації Гамарник В.А. Також запропонував затвердити розпорядження голови райдержадміністрації, пов’язані із змінами при виконанні районного бюджету та  розпорядження голови районної ради.

3 позачергова сесія районної ради

Наприкінці сесії надали слово начальнику відділу охорони здоров’я райдержадміністрації  Ярмоленку О.М., який повідомив, що у Жмеринському районі з 30.12.2015 року по 08.01.2016 року зареєстровано 294 випадків захворювань на грип ГРВІ, з них – 140 дітей. Хоча і кількість зареєстрованих захворювань не перевищує епідеміологічного порогу та у зв’язку із пізнім звернення до лікарів пацієнтів станом на 13.01.2016 року в стаціонарних відділеннях центральної районної лікарні лікується з діагнозом післягрипова пневмонія – 15 дорослих хворих, 2 із яких у важкому стані та 11 дітей.

  Відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, адміністрація Центру первинної медико – санітарної допомоги та центральної районної лікарня, медичні працівники звертаються до жителів району та міста з проханням:
  - при перших симптомах захворювання звертатись до лікаря;
  - не займатись самолікуванням, тому що ГРВІ та грип небезпечні своїми ускладненнями: вірусними пневмоніями, міокардитами (запалення серцевого м’яза), захворюваннями нирок, та головного мозку, які важко піддаються лікуванню та можуть стати причиною летальних випадків.

  В області та районі медичними та фармацевтичними працівниками проводиться комплекс заходів по забезпеченню противірусними препаратами та антибіотиками.

  Лікарі загальної практики сімейної медицини, станції швидкої медичної допомоги, фахівці центральної районної лікарні працюють в посиленому режимі. Для недопущення виникнення епідемії в школах району та міста продовжено канікулярний період.

 

Голова районної ради Малярчук В.Г. подякував депутатам і всім запрошеним за плідну роботу.