Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


4 сесія районної ради 7 скликання

10 березня в залі засідань районної ради відбулась 4 сесія районної ради 7 скликання, в роботі якої приймали участь 28 депутатів, що складає 82 відсотки від загального складу ради.

На початку сесії голова районної ради Малярчук В.Г. проінформував присутніх, що у міжсесійний період святкували свої дні народження: керівник Жмеринської місцевої прокуратури  Кислов Ю.А., начальник відділу культури та туризму РДА Рубан Ю.О., Стодулецький сільський голова  Голубенко Л.Р., Леляцький сільський голова  Смущак О.П., Жуковецький сільський голова Тріскун Н.С., Почапинецький сільський голова Поліщук А.М., Носковецький сільський голова Лавров А.Д., депутати районної ради – Дука С.В. , Калиновський В.Л.,   Гамарник В.А., заступник голови районної ради – Бігас В.П., а саме в день сесії свій День народження відмічав депутат районної ради Самборський М.С..

Від імені депутатського корпусу він  привітав іменинників, побажав їм здоров’я, щастя, родинного затишку, стрімкої кар’єри.

Від імені усіх чоловіків, присутніх в залі, привітав  жінок зі святом весни, краси - 8 березня. «Нехай Ваша доброта, ніжність, жіночність завжди сповнюють серця радістю і любов’ю, будуть запорукою миру та злагоди, здійснення кращих мрій та сподівань, а ваша праця йде на користь справі, дає наснагу, для здійснення всіх ваших задумів», - такі слова пролунали з уст Малярчука В.Г.

Також зауважив, що цей день в історії пов’язаний ще з однією датою: 10 березня 1861 року в Санкт-Петербурзі у віці 47-и років пішов з життя Тарас Григорович Шевченко, ідеолог та символ української національної ідеї, творчість якого заклала основи сучасної української літератури. Пройшло понад півтора сторіччя, але і сьогодні у складній і напруженій ситуації шевченківське слово звучить, лунає у навчальних аудиторіях і на громадських майданах, у конференц-залах і в мистецьких салонах, всюди, де є ті, хто його читає і слухає. Новий шевченківський рух уже став складовою частиною освітнього і культурного просторів України.

Запропонував  після сесії вшанувати пам'ять Шевченка Т.Г. покладанням квітів.

Далі повідомив депутатів, що в міжсесійний період призначив виконуючою обов’язки директора комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жмеринського району Вінницької області Оголенко Тамару Іванівну.

Під час голосування за порядок денний сесії нагадав депутатам, що 2 та 3 березня  відбулись засідання постійних комісій, на яких були розглянуті і розроблені проекти рішень по 34 питаннях.

На засіданні постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів та реформування земельних відносин, охорони довкілля, раціонального використання надр поступила пропозиція зняти з розгляду питання «Про затвердження технічної документації із нормативної грошової оцінки земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які перебувають в оренді  ТОВ «РТА-Сервіс» на території Дубівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області», так як в документах була відсутня експертиза та неактуальний на 2016 рік розрахунок цін. Комісія вирішила повернути на доопрацювання документацію.

На засіданнях постійних комісій: з питань депутатської діяльності і етики, адміністративно–територіального устрою, законності і правопорядку, регулювання комунальної власності, розвитку інфраструктури населених пунктів та з питань бюджетно-фінансової діяльності, соціально–економічного розвитку, ринкових відносин, роботи промисловості, транспорту, зв’язку та енергозбереження, які відбувались наступного дня, поступила пропозиція внести на порядок денний питання:

  • Про внесення змін в рішення 2 пленарного засідання 1 сесії 7 скликання від 26.11.2015 р. «Про управління об‘єктами комунальної власності району» (щодо надання права голові призначати розпорядженням керівників комунальних установ)
  • Про внесення змін та доповнень в районну програму «Вдосконалення та організація надання житлових субсидій населенню Жмеринського району на 2015-2016 роки» (щодо облаштування «прозорого офісу»).
  • Про внесення змін та доповнень в районну програму «Вдосконалення системи соціального захисту населення Жмеринського району на 2014-2018 роки» (щодо виділення коштів на компенсаційні виплати).

Отже остаточний порядок денний з урахуванням змін і доповнень складався з 36 питань.

По першому питанню порядку денного Малярчук В.Г. ознайомив депутатів про те, що на виконання вимог  Закону України «Про внесення змін до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо поіменних голосувань)» рішення ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, передбачених пунктом 1 статті 43, пунктом 4 статті 55, пунктом 3 статті 56 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в яких рішення приймаються таємним голосуванням.  Результати поіменного голосування підлягають обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації".  На офіційному веб-сайті ради розміщуються в день голосування і зберігаються протягом необмеженого строку всі результати поіменних голосувань. Результати поіменного голосування є невід’ємною частиною протоколу сесії ради.

«На всіх засіданнях постійних комісій ми обговорювали це питання і дійшли колегіальної думки, що процедура поіменного голосування буде полягати у зазначені депутатом результату голосування (за, проти, утр.)  та посвідченням його підписом.

Відомості з результатами голосування по кожному питанню будуть подаватись вам працівниками виконавчого апарату ради відразу ж після голосування. Наприкінці секретаріат підтверджує результати голосування і засвідчує підписами», - інформував Василь Григорович. Депутати одноголосно прийняли рішення з даного питання, адже процедуру поіменного голосування детально обговорили на засіданнях постійних комісій.

Депутати заслухали звіт завідуючої комунальною  установою  "Жмеринський  районний  трудовий архів" Дуб О.С. про роботу комунальної установи «Жмеринський районний Трудовий архів» у 2015 році, інформацію про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку на території району, в ході якої начальник Жмеринського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Прозоровський О.І. акцентував увагу на існуючих проблемах та прорахунках, висловив своє бачення щодо покращення роботи по зміцненню законності і правопорядку в районі, а також презентував Комплексну оборонно-правоохоронну Програму на 2016-2020 роки «Безпечна Жмеринщина – взаємна відповідальність».

Представили свої програми начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Сокол О.В., начальник відділу освіти райдержадміністрації Цимбал І.В., начальник Жмеринського районного сектору ГУ ДСНС у Вінницькій області Миронюк В.С., військовий комісар Жмеринського об’єднаного міського військового комісаріату Андрійчук Т.М., начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Цабак К.О., директор комунального підприємства  «Жмеринський комунгосп» Халмурадов А.О. По усіх цих питаннях рішення були прийняті одноголосно.

Виступила керуюча справами виконавчого апарату Радіна О.О., яка ознайомила депутатів з Порядком формування, фінансування і моніторингу виконання районних (комплексних) програм та включення їх до щорічних програм соціально-економічного розвитку Жмеринського району. Зазначила, що цей Порядок розроблений з метою підвищення ефективності формування та реалізації в районі районних (комплексних) програм, цільового та ефективного використання коштів, спрямованих на їх виконання, організації контролю та звітності про їх виконання. При розробці  Порядку враховані  Закон України «Про державні цільові програми», Постанова Кабінету Міністрів України від 31.01.2007р. №106, Методичні рекомендації, щодо порядку розроблення регіональних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання, затверджені наказом Міністерства економіки України від 04.12.2006р. №367. Прийняття цього Порядку встановлює єдину уніфіковану форму подачі програм та передбачає попередню експертизу та отримання висновків управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури  райдержадміністрації та фінансового управління  райдержадміністрації.

Також депутатами був затверджений План діяльності районної ради з підготовки проектів регуляторних актів  на 2016 р. , яким передбачається з метою урегулювання питання щодо порядку надання в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад Жмеринського району розроблення у ІІ кварталі поточного року Положення про порядок передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад Жмеринського району.

Не викликало особливих зауважень і суперечок розгляд земельних питань, питань, що стосувались організації роботи ради та управління об’єктами спільної власності сіл(селищ) району.

Розглянуто ряд фінансових питань, які озвучив начальник фінансового управління райдержадміністрації Гамарник В.А.. Свій коментар щодо співвідношення розподілу коштів на різні галузі надав начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Ярмоленко О.М., чим викликав серед присутніх дискусію. І депутати, і сільські голови погодились, що в умовах обмеженого фінансування та досить напруженого бюджету не на часі суперечки щодо пріоритетності тієї чи іншої галузі.

Також більш обговорюваним було питання «Про комунальну організацію "Жмеринська міськрайонна редакція ефірного радіомовлення "Обрій"». Пролунав досить емоційний виступ редактора ефірного радіомовлення «Обрій» Фальфушинської О.С.. Депутати також не були одностайними у висновках, тому вирішили розгляд питання перенести на наступну сесію.

В  питаннях різного в порядку обговорення депутати та сільські голови висказали свої позиції та ставлення до інституту субсидій.

Слід відмітити гарний рівень підготовки і проведення як постійних комісій, так і сесії районної ради, а також злагоджену роботу і депутатського корпусу, і секретаріату сесії, і виконавчого апарату, що дало можливість доволі оперативно і конструктивно провести пленарне засідання.

Після завершення сесії депутати районної ради 7 скликання, представники структурних підрозділів райдержадміністрації, засобів масової інформації урочистою ходою та невеликим мітингом біля пам’ятника Т.Шевченку вшанувала світлу пам'ять видатного митця.