Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


5 позачергова сесія районної ради

21 квітня в залі засідань районної ради відбулась 5 позачергова сесія районної ради 7 скликання. Нагальність скликання позачергової сесії полягала у необхідності прийняття рішень щодо фінансування окремих заходів соціального спрямування.

В роботі сесії приймали участь 26 депутатів з 34, що складає 76 відсотків від загального складу ради.

До порядку денного сесії було включено 21 питання, переважну більшість яких складали питання фінансового характеру та регулювання земельних відносин. Усі питання попередньо розглядались на спільному засіданні постійних комісій з питань бюджетно-фінансової діяльності, соціально–економічного розвитку, ринкових відносин, роботи промисловості, транспорту, зв’язку та енергозбереження та з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів та реформування земельних відносин, охорони довкілля, раціонального використання надр.

Обговорення проходили оперативно і конструктивно, адже в засіданні комісій прийняли участь майже половина присутніх на сесії депутатів.

Під час обговорення питання внесення змін до районного бюджету на 2016 рік виступив депутат районної ради Марчук В.М, який ознайомив депутатів з досягненнями наших спортсменів та запропонував задля гідного представлення їх на змаганнях вищого рівня виділити кошти з районного бюджету у сумі 5 тис. грн., на що депутати  погодились і зазначена зміна була внесена у районний бюджет.

Одноголосно були прийняті рішення про внесення змін до деяких програм у зв’язку із винайденням можливостей фінансування окремих заходів завдяки виконанню районного бюджету за І квартал. Внесені зміни у Статути комунальних закладів «Жмеринська центральна районна бібліотека» та «Жмеринський районний будинок культури» у зв’язку із прийняттям Жмеринською міською радою 25.02.2016 р. рішення  №99 “Про перейменування вулиць, провулків, проїздів, тупиків та інших об’єктів топоніміки в місті Жмеринка”.

Окремим рішенням призначений представником в Редакційній Раді комунальної організації «Жмеринська міськрайонна редакція ефірного радіомовлення  «Обрій»» заступник голови районної ради Бігас В.П. Сесія доручила йому представляти інтереси Жмеринської районної ради, як засновника в Редакційній Раді.

Після розгляду земельних питань, що стосувались затвердження технічної документації із нормативної грошової оцінки земельних ділянок виступив депутата районної ради Марчук В.М. з пропозицією у зв’язку із 90 – річчям від дня народження легендарного земляка Володимира Вовкодава оголосити 2016 рік Роком Володимира Вовкодава, на його честь назвати центральну районну бібліотеку та провести в районі відповідні заходи. Депутати прийняли рішення доручити депутату Марчуку В.М. розробити заходи та винести на затвердження на наступну сесію

Завершив сесію голова районної ради Малярчук В.Г. словами привітань.

 

У неділю  розпочинається Великий Тиждень, який східна традиція ще називає Страсним. Багатьма мовами світу Вербна неділя називається Пальмовою – з огляду на гілки пальм, що їх стелили на дорогу під час в’їзду Господа Ісуса в Єрусалим. 

У цей особливий день, що прийшов до нас з біблійних часів,  побажав усім присутнім благополуччя, любові і щастя.

«Добро, радість і благоденство нехай будуть завжди поруч з вами. Нехай сам Господь береже вас і охороняє на життєвому шляху!»

 

Також нагадав, що 23 квітня 2016 року в населених пунктах району буде проведений суботник в рамках щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». Звернувся до депутатів, так як вони в більшості є керівниками підприємств, установ та організацій усіх форм власності, приєднатись до цієї акції та здійснити заходи з благоустрою, озеленення і приведення у належний санітарний стан територій .

Наприкінці сесії  депутати долучились до благодійної ХІ Всеукраїнської акції “Серце до серця”, яка проходить з 4 по 24 квітня, зібрані кошти будуть направлені на обладнання в реанімаційні відділення дитячих лікарень.