Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


6 сесія районної ради 7 скликання

21 липня в залі засідань районної ради відбулась чергова 6 сесія районної ради 7 скликання. На початку сесії депутати  районної ради вшанували  хвилиною мовчання пам’ять про  Героя Радянського Союзу Ковальова Івана Платоновича, серце якого перестало битись в ніч з 19 на 20 липня.

« Ковальов Іван Платонович народився 21 травня 1921 року в с. Тарасівка Жмеринського району. Працював токарем в м. Миколаїв. Був учасником Великої Вітчизняної війни з червня 1941 року. 7 місяців перебував в тилу ворога в Псковській і Ленінградській областях. Проти партизанів було направлено до 1000 карателів.

За час рейду по тилу ворога пустили під укіс 16 німецьких військових ешелонів, підірвали 17 залізничних і автодорожніх  мостів, вивели з ладу сотні метрів залізничної колії, знищили більше 1,4 км ліній зв'язку. 4 червня 1944 року Івану Ковальову, командиру мінометного взводу, гвардії лейтенанту було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Був нагороджений орденами Леніна, Червоного Прапора, Вітчизняної війни І ступеня, багатьма медалями. Демобілізувався в 1953 році в званні інженера - майора, проживав в рідному селі.

Його  героїчне минуле, стійкість та мужність у роки суворих випробувань, а також звитяжна праця у мирний час – служили для нас яскравим прикладом того, як треба любити свій народ, берегти рідну землю, творити державу.

Свiтла пам’ять про незабутнього Героя і  прекрасну людину Івана Платоновича Ковальова назавжди збережеться у серцях усiх, хто його знав, хто з ним спілкувався, працював і щиро поважав», - озвучив голова районної ради Малярчук В.Г.

Далі Василь Григорович ознайомив депутатів з порядком денним сесії, який включав 44 питання, але 2 питання затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки було знято, так як потребували доопрацювання. Таким чином 6 сесією розглядалось 42 питання.

Про роботу комунального закладу «Жмеринська центральна районна бібліотека» звітувала директор  комунального закладу Шульган Л.В., про хід виконання районної програми «Соціальний захист і підтримка дітей незахищених категорій» на 2011 – 2016 роки, затвердженої рішенням 2 сесії районної ради 6 скликання 20 грудня 2010 року»  - начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Довгополюк Н.В..

Заступник начальника, начальник відділу бюджетної політики прогнозування та аналізу доходів фінансового управління райдержадміністрації Пастух Т.І. інформувала з питань внесення змін до районного бюджету 2016 р., затвердження звіту про виконання районного бюджету за І півріччя, розпоряджень голови РДА та голови районної ради, трансфертної угоди між Жмеринською районною радою та Жмеринською міською радою на право здійснення видатків на виконання делегованих державних повноважень в 2017 році у галузі охорони здоров’я.

Депутатами затверджено 19 технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, прийнята Програма використання коштів на освоєння земель для сільськогосподарських та лісогосподарських потреб, поліпшення відповідних угідь і охорони земель, поновлення нормативної  грошової оцінки землі, інвентаризації земель у Жмеринському районі на 2016-2020 роки, основною метою якої є сприяння розвиткові земельних відносин по району, створення таких правових і організаційно-економічних умов, які б стимулювали прагнення кожного власника чи користувача земельної ділянки до її правового і ефективного використання, підвищували відповідальність за охорону земель, збуджували активність громадян до посвідчення права власності на землю і тим самим сприяли розвиткові ринкових відносин.

Розглянуті та прийняті рішення щодо внесення змін до деяких районних програм, внесені зміни до Статутів окремих комунальних установ.

Звернення депутатської фракції ВО «Батьківщина» у Жмеринській районній раді до Президента України, Прем’єр-міністра України стосовно необґрунтованого підвищення тарифів на газ та інші комунальні послуги для населення зачитав голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» у Жмеринській районній раді Ганжа А.Ю.

Активно обговорювались питання прийняття в районну комунальну власність цілісних майнових комплексів  КУ “Жмеринська центральна районна лікарня”,  КУ “Жмеринська районна  стоматологічна поліклініка”, приміщення поліклініки КУ “Жмеринська  лікарня  відновного лікування”, що здійснювалось на виконання  рішення 7 сесії Вінницької обласної ради 7 скликання від 30.06.2016 р. №152 “ Про передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області цілісних майнових комплексів та майна окремих медичних установ».

З останнього питання порядку денного голова районної ради Малярчук В.Г. повідомив, що на теперішній час відбувається процедура реформування державних і комунальних засобів масової інформації. Так сталося, що трудовим колективом «Жмеринського меридіану» не було надано в установлений термін до 31 березня 2016 року пропозицій та рішення зборів колективу щодо способу реформування підприємства. Відповідно до пункту 4 статті 4 Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» , в якому говориться «У разі якщо трудовий колектив редакції не повідомив про свою участь у реформуванні протягом строку, визначеного частиною другою цієї статті, засновники (співзасновники) відповідного друкованого засобу масової інформації та редакції приймають рішення про реформування самостійно». Районною радою було прийняте рішення здійснити реформування редакції Жмеринської міжрайонної газети «Жмеринський меридіан» шляхом виходу  зі складу засновників. Процедуру виходу зі складу засновників розпочати у ІІ півріччі 2018 року.

В питаннях різного начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Ярмоленко О.М. зачитав звернення депутатів Жмеринської районної ради до депутатів Жмеринської міської ради щодо заходів по покращенню надання медичної допомоги жителям міста та району. Депутати одноголосно прийняли та підписали це звернення.

В роботі сесії прийняли участь 22 депутати, що складає  майже 65 відсотків. Для цієї пори року, коли у повному розпалі жнива, це досить гарна явка депутатів.