Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


6 жовтня відбулась нарада з сільськими головами

6 жовтня в залі засідань районної ради відбулась нарада з сільськими головами, працівниками, відповідальними за ведення військового обліку в сільських радах, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради.

На початку наради голова районної ради Малярчук В.Г. та перший заступник голови райдержадміністрації Монастирський О.І. привітали Біликовецького сільського голову Цвеня О.І.  із ювілеєм, який він нещодавно відзначав.

Перший заступник голови райдержадміністрації Монастирський О.І. ознайомив присутніх з порядком денним та проінформував про стан справ щодо забезпечення проведення восени 2016 року чергового призову громадян України на строкову військову службу. Звернув увагу сільських голів на проблемах, які виникають під час призову, закликав сприяти проведенню призовної кампанії та не допускати ухилення юнаків від військової служби. Повідомив, що при районній державній адміністрації створена робоча група щодо проведення роз’яснювальної роботи серед юнаків, які ухиляються від виконання військового обов’язку. Упродовж розгляду цього питання виступив військовий комісар Жмеринського об`єднаного міського військового комісаріату Андрійчук Т.М., який вказав на основні помилки, які здійснюють посадовці у роботі по веденню військового обліку та під час проведення призовної кампанії.

Про основні заходи по відзначенню Дня захисника України в районі проінформував начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Рубан Ю.О.

Начальник відділу містобудування, архітектури та інфраструктури райдержадміністрації Побережний І.К. інформував про підготовку закладів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2016 – 2017 років, зазначаючи, що всі заклади соціальної сфери готові до опалювального періоду. Також розповів про стан водопостачання та водовідведення в районі.

Начальник відділу економічного розвитку райдержадміністрації Цабак К.О.  проінформувала про порядок фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та ознайомила присутніх з грантовими програмами, які діють на сьогоднішній день.

Перший заступник голови райдержадміністрації Монастирський О.І. довів до відома учасників наради зміст листа Жмеринського міжрайонного відділу Управління СБУ у Вінницькій області щодо повернення земель у комунальну власність та листа Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій.

Підсумовуючи нараду голова районної ради Малярчук В.Г. проінформував присутніх про особливості формування бюджету на 2017 рік. Адже, майже  усі  витрати на утримання закладів соціальної сфери будуть покладені на районний бюджет. Звернув увагу сільських голів на складному фінансовому становищі міжрайгазети «Жмеринський меридіан». Виступила й редактор газети Райчук М.М. з проханням про виділення субвенції районному бюджету на розвиток газети.