Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


День Гідності та Свободи

2013-2014 роки принесли багато змін у життя  України та українців. Ми вистояли ще один Майдан, який став справжньою Революцією Гідності, скинули президента-диктатора, показали усьому світу, що гідні поваги та навіть захоплення. У кривавій боротьбі Україна отримала, чи то втратила нових героїв - Небесну сотню. Майдан 2013-2014 років як ніколи згуртував українців. Він став ще одним знаковим явищем в історії Української держави.

Згідно з Указом Президента України No 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року ми відзначаємо День Гідності та Свободи 21 листопада на честь початку в цей день двох революцій: Помаранчевої революції та Революції Гідності.

День Гідності та Свободи


 20 листопада 2015 року біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим в антитерористичній операції на сході України відбувся мітинг з нагоди Дня гідності та свободи України за участю представників  райдержадміністрації, районної ради, громадськість району.


  День Гідності та Свободи

Заступник голови районної ради Володимир Бігас та заступник керівника, начальник відділу організаційно – кадрової роботи апарату райдержадміністрації Людмила Слащук у своїх виступах зазначили, що два роки тому українці стали іншими і довели світові, що вони є великою європейською нацією. Сьогодні, незважаючи на кризу, війну, можемо стверджувати: вибір боротьби за свободу і гідність був виправданим. Адже головне завоювання Революції Гідності – вільні люди, вільні українці, які сьогодні творять своє майбутнє.
День Гідності та Свободи

Учасники мітингу  вшанували хвилиною мовчання Пам’ять загиблих Героїв Майдану та тих, хто поліг на сході України та поклали корзину квітів.