Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


День Соборності та Свободи України

Цього року ми відсвяткували визначну дату – 95- річчя з’єднання Західноукраїнської Народної республіки і Наддніпрянської України.

Ми тоді довели – і передусім самі собі – що є народом, духовним цілим, об‘єднаним як спільною пам‘яттю про минуле, так і турботою та відповідальністю про прийдешнє. Бо той живий ланцюг з‘єднав не тільки географічні регіони, а й покоління різних епох, серця та душі наших сучасників. Відчуття такої спільності – найголовніше, що маємо винести з цього історичного акта. Воно особливо важливе, особливо цінне і потрібне в міру того, як наша держава утверджується на своїй землі і у світі, як зростають та ускладнюються державотворчі завдання.

22 січня в районі відбулися заходи, приурочені  Дню Соборності та Свободи України, за участю громадських діячів, митців, представників органів влади, громадськості.

День Соборності та Свободи України

У населених пунктах району було організоване покладання вінків та квітів до пам’ятників видатним діячам та борцям за незалежність України.

У навчальних закладах району проведено науково – практичні конференції, «круглі столи», бесіди та години спілкування, на розгляд яких винесені питання про історичне значення проголошення Акта злуки українських земель; у бібліотечних закладах організовано книжково – ілюстративні виставки, відкриті перегляди літератури до Дня Соборності та Свободи України; в релігійних храмах проведено богослужіння та молебни за український народ.

Загальнорайонний урочистий захід відбувся 22 січня 2014 року в районному будинку культури. На святкування визначної дати зібралось керівництво району, представники органів самоврядування, політичних партій , громадськість району.

День Соборності та Свободи України

Перед поважною аудиторією виступили голова райдержадміністрації Ю.Твердохліб, голова районної ради С.Гринчук. Вони привітали присутніх із святом, зазначаючи, що тема соборності та громадянської єдності є на даний час особливо актуальною, але попри всі заклики до протистоянь з боку безвідповідальних політиків, Україна залишиться незалежною соборною демократичною державою, на що спрямовані всі зусилля влади на чолі із Президентом України В.Януковичем. Очільники району побажали усім злагоди, сил та натхнення, успіхів у роботі на благо нашої Вітчизни!

 День Соборності та Свободи України

До слів привітань приєднались перший заступник голови райдержадміністрації О.Монастирський та заступник голови районної ради Н.Рожок.

День Соборності та Свободи України

Вітаючи присутніх, Н. Рожок зауважила, що свято соборності за десятиліття не лише не втратило своєї значимості, а й набуло нових рис та особливої актуальності.

Єдина Україна – це країна, у якій соборність, цілісність, відповідальність, справедливість, плюралізм і відкритий діалог – із програмних цілей, стануть засобами розвитку українського суспільства…

  По завершенні заходу присутні мали змогу отримати насолоду від перегляду концертної програми, організованою силами артистів районного будинку культури. 

День Соборності та Свободи України