Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Енергоефективне село

 22 листопада 2013 року в рамках спільного проекту ЄС та Програми розвитку ООН - «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - 2» в Жмеринському районі проведено районний семінар на тему «Енергоефективне село» з відвіданням презентаційної громади с.Северинівка.
 
 Учасниками семінару були сільські голови, голови громадських організацій та делегація Черкаської області в кількості 12 осіб. В рамках заходу було розглянуто питання енергоефективності та використання відновлювальних та альтернативних джерел енергії: води, сонця, енергії землі, з метою використання їх на об’єктах соціальної інфраструктури села.
 
Перед присутніми виступив голова районної ради Станіслав Гринчук, який відзначив важливість прийннятя громадами участі у різноманітних конкурсах розвитку громад, так як це дає можливість  активізувати та об’єднати зусилля місцевих громад, органів місцевої влади та самоврядування, приватного сектору для спільного визначення пріоритетів розвитку населених пунктів та спільної реалізації ініціатив у вирішенні проблем місцевих громад

Своїм досвідом по написанню проектів та участі у обласному, Всеукраїнському конкурсах розвитку територіальних громад, інших міжнародних конкурсах поділився Северинівський сільський голова Олександр Христюк.
У результаті реалізації таких проектів було досягнуто ряд соціально-економічних цілей, які сприяли консолідації громади і вирішують нагальні проблеми людей.

 
Спільного проекту ЄС та Програми розвитку ООН
 
Спільного проекту ЄС та Програми розвитку ООН
 
Спільного проекту ЄС та Програми розвитку ООН