Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Колегія відділу охорони здоров’я Жмеринської РДА

26 липня в залі засідань районної ради відбулась Колегія відділу охорони здоров’я Жмеринської райдержадміністрації, в якій взяли участь медичні працівники району, голова райдержадміністрації Олег Легеза та голова районної ради Василь Малярчук.

Про підведення підсумків діяльності закладів медицини за І півріччя 2016 року доповіли  головний лікар центру первинної медико – санітарної допомоги Олег Калінський, головний лікар центральної районної лікарні Ростислав Боровський, головний лікар КУ «Жмеринська міська станція швидкої медичної допомоги» Тетяна Кузьміна.

Доповідачі висвітлили основні показники діяльності своїх підвідомчих закладів, приділивши основну увагу взаємодії первинної та вторинної ланок надання медичної допомоги населенню району та станції швидкої медичної допомоги.

 Керівниками медичних установ озвучено результати роботи в частині виправлення недоліків, які були виявлені під час перевірки Департаментом охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації в травні 2016 року.

Голова районної ради Василь Малярчук наголосив на тому, що на сьогодні в галузі охорони здоров’я району є вагомі здобутки, але є й чимало проблем над вирішенням яких і буде працювати влада району, депутатський корпус районної ради спільно із керівництвом медичної галузі. На 6 сесії районної ради 7 скликання прийняте Звернення депутатів Жмеринської районної ради до депутатів Жмеринської міської ради щодо заходів по покращенню надання медичної допомоги жителям міста та району, в якому районні депутати звертаються до  депутатського  корпусу  міської ради, міськвиконкому  та міського  голови  про  виділення  додаткових коштів з  міського бюджету  на  потреби охорони здоров’я, що дасть можливість покращити стан обслуговування не тільки районного а й міського населення.

«Наш спільний  обов’язок –  створити всі  умови для покращення здоров’я  наших громадян. Сподіваємось  на  взаєморозуміння  в  цій  шляхетній  справі», - зазначено у Зверненні.

Голова райдержадміністрації Олег Легеза підкреслив, що вирішення проблемних питань медичної галузі є першочерговими завданнями для органів влади. З метою залучення додаткових коштів є домовленість із сільгоспвиробниками району про залучення коштів фонду Ради сільгоспвиробників району .

Підсумовуючи роботу  Колегії начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Олександр Ярмоленко вказав на необхідність сконцентрувати зусилля всіх медичних працівників на виконанні завдань та змін, що відбуваються в охороні здоров’я на вторинному рівні, ознайомив з планами діяльності медичних установ  на ІІ півріччя 2016 р. Також повідомив присутніх, що питання охорони здоров’я неодноразово піднімались і на засіданнях постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, соціально-трудових відносин, роботи з ветеранами, і на останній сесії районної ради, що відбулась нещодавно.