Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Круглий стіл: "Децентралізація...

24 грудня в залі засідань районної ради відбувся круглий стіл: «Децентралізація – базова реформа взаємовідносин центру і громад. Перші результати на Вінниччині» за участю представників сільських територіальних громад, депутатів районної ради, керівників установ, організацій, підприємств району, працівників районної ради, райдержадміністрації, міської ради.

Процес децентралізації потребує ретельної підготовки

Проводив круглий стіл експерт комітету виборців України Андрій Мислінський. Детально обговорювались аспекти правового регулювання децентралізації в Україні, проблеми проведення перших виборів та голів об’єднаних громад, досвід добровільного об’єднання територіальних громад в Україні. Зокрема, експерт комітету виборців України Андрій Мислінський інформував, що до 25.10.2017 року триває добровільне об’єднання територіальних громад. Розповів про інститут префектури, власне децентралізацію, впровадження Закону України «Про об’єднання територіальних громад».

Процес децентралізації потребує ретельної підготовки

Також  розповів про те, які можливості для децентралізації створює сьогодні чинне законодавство та яку користь для населення принесе об’єднання територіальних громад. Експерт акцентував, що саме децентралізація влади з сильними інститутами місцевого самоврядування є провідною формою державної організації розвинутих країн. Проведення адміністративно-територіальної реформи передбачає утворення в рамках держави самостійних одиниць як носіїв місцевого самоврядування, з наданням їм широкого кола прав і повноважень.

Процес децентралізації потребує ретельної підготовки

Дискусія тривала навколо питань найбільш оптимальних варіантів об’єднання місцевих громад, учасники наради отримали аргументовані відповіді на зипитання, що стосувалися основних принципів здійснення реформування та щодо юридично-правової бази децентралізації. Під час обговорення представники органів місцевого самоврядування району  висловили свої думки щодо проведення адміністративно-територіальної реформи.