Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Мешканці Мартинівки байдужими не були

У Мартинівці пройшли збори – сходи громадян

Із 1422 чол., які проживають на території Біликовецької сільської ради, 700 чол. – мешканці Мартинівки. Тому звіт про зроблене торік, який проходив у клубы спиртозаводу, Біликовецький сільський голова О.І.Цвень приготував докладний. Стосувалися його слова практично всього, чим переймаються земляки.

Мартинівка – одне з найбільших сіл району. Тамтешня школа – базова в районі, спиртозавод – бюджетоутворююче підприємство. Працює амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Загалом же на території сільської ради є два навчальних заклади, три бібліотеки, три заклади культури, два фельдшерсько – акушерських пункти, дитячий садок «Капітошка». Тутешні землі обробляють три великих сільськогосподарських підприємств - СТОВ «Мир», ТОВ «Агротал», ТОВ «Агрокряж – І»  та кілька менших. Кооператив «Біликовецькі роси» займається заготівлею молока від населення. Усі села газифіковані, а Мартинівка і Біликівці мають водогони.

22/03/16

Окремо зупинився Олександр Ілліч на виконанні сільського бюджету за минулий рік. По загальному фонду він був виконаний на 101%, а по власних та закріплених доходах – на 103,5%. Це дало змогу на належному рівні підтримувати освіту, медицину, спортивно – масову роботу, подбати про соціальний захист населення, уділити увагу благоустрою сіл, освітленню вулиць Мартинівки, на що було витрачено кошти в сумі 371877 грн.

Серед проблемних питань для сільради – ремонт доріг і  культосвітньої установи в Лопатинцях, освітлення вулиць. Над ними сільрада планує працювати в 20165 році.

22/03/16

Присутні, які байдужими на зборах – сходах не були, додали до оприлюдненого списку проблем ще кілька – засміченість вулиць у Мартинівці, зливання нечистот у місцевий став та несанкціонований вилов риби в ньому. Рибу ловлять сітями місцеві мешканці. Присутній на зборах – сходах інспектор відділу поліції О.Ю.Трач, крім всього іншого, звертав увагу саме на це і запропонував людям не бути голослівними, а назвати прізвища тих, хто це робить. Їх за адмінпорушення чекає штраф від 360 грн...

22/03/16

Активну участь у зібранні взяли заступник голови районної ради В.П.Бігас, заступник начальника управління соціального захисту РДА І.М.Тарануха, начальник відділу охорони здоров’я РДА О.М.Ярмоленко, представник військкомату Олена Мамосуєва. Від них бажаючі дізналися, як розподіляються бюджетні кошти, як малозабезпеченим нараховуються субсидії, чому в Мартинівці було б вигідно мати відділення для людей похилого віку з цілодобовим проживанням, як оформити документи для проходження військової контрактної служби і т. ін. Володимир Пантелеймонович детально ознайомив присутніх із темою соціально – економічного розвитку району. М.РАЙЧУК