Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Молюсь за тебе, Україно!

Патріотичний концерт в підтримку учасників АТО, який зібрав 18 травня у районному Будинку культури чимало жмеринчан, ще раз продемонстрував щирість та безкорисливість українських душ, їх цілеспрямованість на шляху до захисту рідної країни та віддану шану перед тими, хто зараз стоїть на варті незалежності української державності.

Благодійний концерт був організований відділом освіти райдержадміністрації під патронатом голови райдержадміністрації Олега Легези та голови районної ради Василя Малярчука та пройшов під гаслом: «Молюсь за тебе, Україно!».

Учасників акції, а це  представники органів влади району, директори загальноосвітніх закладів, представники педагогічних колективів, школярі, керівники територіальних громад,  зустрічав маршем зразковий духовий оркестр Браїлівського будинку культури.

18/05/2016

 На початку концерту присутніх привітали та подякували за небайдужість керуюча справами виконавчого апарату районної ради Олена Радіна, заступник керівника апарату, начальник відділу організаційно – кадрової роботи Людмила Слащук. В їх виступах звучали слова про довгоочікуваний мир, сподівання, що наші віра та надія зроблять свій внесок в неодмінну перемогу України. Побажали Миру та розквіту нашій державі і всім українцям.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Інна Цимбал зазначила, що тільки єдність та незламність духу приведе нас до перемоги. І свій вагомий внесок у здобуття миру вносять саме жителі Жмеринського району.

Кожен із номерів художньої самодіяльності був пронизаний патріотизмом, примушував присутніх захоплюватись юними талантами та стримувати сльози. Присутні бурхливими оплесками супроводжували танцювальні композиції, вокальні номери, декламування віршів, ін..

Згадали під час концерту й полеглих жмеринчан під час Революції Гідності та на полях неоголошеної, але кривавої війни. У скорботі зал вшанував їхню пам'ять хвилиною мовчання.

Під час концерту ведуча Алла Ланова нагадала присутнім, що після перемоги Джамали в ніч проти 15 травня провідні засоби інформації світу розповіли про співачку і про її пісню та її зміст, завдяки чому про депортацію дізналося багато людей у всьому світі, що раніше не знали про цю трагедію.

В Україні 18 травня, коли депортація почалася 1944 року, є Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Крім того, після незаконної окупації Криму Росією навесні 2014 року 18 травня визначене також як День боротьби за права кримськотатарського народу.  О 12.00 год. зал приєднався до всеукраїнської «Сюкюнет дак’аси” (“Хвилина мовчання”).

Під час благодійного концерту було зібрано 11222 грн.,  які будуть спрямовані на закупівлю продуктів для земляків - учасників антитерористичної операції на Сході України.