Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Міжнародна співпраця

З 19 по 22 вересня делегація Жмеринського району у складі голови Жмеринської районної ради Гринчука С.О., заступника голови Рожок Н.В., голови райдержадміністрації Твердохліба Ю.М., Северинівського сільського голови Христюка О.У. відвідали з дружнім візитом Расяйняйський район Литви у рамках підписаної у лютому 2012 року двосторонньої угоди про співпрацю між нашими районами у сфері соціально-економічних та культурних відносин.

Зустрічав делегацію Жмеринського району мер міста Расяйняй Алгимантас Миелинис. У перший день візиту жмеринчан ознайомили з роботою фірми “Рівака”, яка спеціалізується на виробництві меблів для ванних кімнат. Фірма працює на новітньому високотехнологічному обладнанні за європейськими стандартами. Їх продукція є конкурентоспроможною на усьому європейському просторі. Робота фірми показує, як можна з нуля організувати і побудувати успішне виробництво.

Також делегація відвідала місцевий костел у с. Шілуву, садибу сільського туризму Раса Шляпене, музей техніки в селі Нямакщяй.

У цей же день відбулась зустріч із керівництвом Расяйняйського району на якій обговорювався подальший розвиток відносин між районами, окреслювались проекти, які можливо реалізувати спільно. В основному вони були спрямовані на розвиток енергозберігаючих технологій.

Найбільше враження представники району отримали від організації святкування 760-річчя міста Расяйняй, яке відбувалось на головній площі міста. На святі були присутні біля 6 тис. теперішніх і колишніх жителів міста та запрошених делегацій  з України, Росії, Латвії, Естонії, Польщі та сусідніх районів. Усі присутні прийняли участь у святковій ході навколо міста, яку очолювало керівництво району, вразила гостей ярмарка-виставка сільськогосподарської продукції, виступи самодіяльних та дитячих колективів, молодіжних груп. Завершив программу дня яскравий феєрверк.