Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


На порядку денному наради - ефективність використання водних об`єктів у територіальних громадах

Голова Жмеринскьої районної ради Анатолій БЕШЛЕЙ, голова Северинівської сільської ради Василь МАЛЯРЧУК, голова Станіславчицької сільської ради Володимир ПЕРЕПЕЧАЙ, перший заступник Жмеринського міського голови Костянтин ТИМУНЬ, старости старостинських округів, фахівці земельних, житлово-комунальних відносин та землевпорядники зібралися 12 березня на спільній нараді, що була присвячена ефективності використання водних об`єктів у територіальних громадах.
Питання використання ставків за призначенням, належне оформлення договорів оренди та визначення балансоутримувачів гідротехнічних споруд сьогодні гостро стоїть перед громадами, адже це є джерелом наповнення бюджету.
Голова районної ради ознайомив присутніх із законодавчою базою, які стосуються водних об`єктів та зробив аналіз використання ставків в громадах, а також закликав кервників відповідально підійти до проблеми.
Станіславчицький сільський голова Володимир Перепечай зазначив, що потрібно також звертати увагу користувачів, які мають право постійного користування. Адже трапляються випадки, коли таке право начебто оформлене, але в дійсності відповідно до чинного законодавства не всі організації мають можливість постійно коритсуватися ставками.
Северинівський сільський голова Василь Малярчук довів до відома перелік проблемних питань щодо оформлення водних об`єктів та зазначив, що значна частина роботи у даному напрямку вже виконана, а також підкреслив, що важливо звертатися до вищих органів влади щодо повернення повноважень розпоряджатися ставками територіальним громадам.
За результатами наради вирішено створити комісію для проведення інвентаризації водних об`єктів та гідротехнічних споруд та аналізу стану використання водних ресурсів.
нарада
нарада
нарада
нарада