Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


На порядку денному питання відновлення роботи залу очікування автовокзалу

12 жовтня в кабінеті заступника голови районної ради Бігаса В.П. відбулась робоча зустріч по розгляду питання відновлення роботи залу очікування у приміщенні, що знаходиться в торгівельному центрі за адресою проспект Б.Олійника, 7а.

13/10/2016

13/10/2016

У зустрічі приймали участь  директор Подільського центру прав людини, радник голови Вінницької обласної державної адміністрації з питань громадських організацій, керівник політико-консультативної ради при Вінницькій ОДА Бардин М.Б., депутат районної ради Марчук В.М., громадський діяч, голова Жмеринської громадської організації «Меморіал» Гамарник О.А., заступник голови районної ради Бігас В.П., керуюча справами виконавчого апарату районної ради Радіна О.О., заступник керуючого справами-начальник відділу організаційно-правової роботи Нікітченко Т.В.

13/10/2016

Учасники зустрічі були ознайомлені з кроками, зробленими районною радою для вирішення цього питання. Зокрема, керуюча справами виконавчого апарату районної ради Радіна О.О. повідомила, що в адресу районної ради ще в червні поточного року  надійшло звернення від жителів територіальних громад, в якій вони висловлювали свою стурбованість щодо закриття залу очікування приміських автобусів по  вул. Б. Олійника. На сьогоднішній день зал знаходиться в тісному приміщенні, обладнаному лише 6 стільцями. Особливо гостро питання забезпечення інтересів пасажирів щодо комфортного очікування автобусів стоїть сьогодні, коли на порозі вже зима.

13/10/2016

Дана проблема була окреслена і в листі керівника  Жмеринського центру правової інформації і консультацій Подільського центру прав людини Майданевича Л.О., і, як зазначалось в листі,  стосується вона не лише жителів Жуковецької, але й інших громад району.

Районна рада зверталась до Жмеринського міського голови Кушніра А.П. з проханням повідомити про можливі шляхи вирішення згаданої проблеми: або відновлення роботи залу очікування на 50 місць, як було раніше, або надання чи обладнання іншого місця для очікування автобусів. Ознайомила з відповіддю Кушніра А.П., в якій зазначалось, що колишнє приміщення, яке знаходиться в торгівельному центрі за адресою проспект Б.Олійника, 7а, знаходиться у приватній власності і не використовується як автовокзал. На сьогоднішній день у місті відсутні будівлі комунальної власності, які б у подальшому можна було б облаштувати під автовокзал.

Також районною радою були надіслані копії звернень до Відділу розвитку транспорту Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації, так як одним із напрямків роботи відділу є участь в організації відповідно до чинного законодавства проведення конкурсів на визначення перевізників на приміських та внутрішньообласних автобусних маршрутах та  проханням залучити до вирішення цієї нагальної проблеми перевізників, які обслуговують маршрути по станції Жмеринка. Відповіді з Департаменту ми не отримали. Були направлені звернення до Жмеринської районної державної адміністрації з проханням долучитись до вирішення вказаної проблеми та спільно з міським головою сприяти у відновленні роботи залу очікування на 50 місць, як було раніше, або надання чи обладнання іншого місця очікування автобусів.

Відповідні копії були надіслані і на розгляд постійних комісій Вінницької обласної Ради  з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження  та з питань будівництва, розвитку населених пунктів, транспорту та зв’язку.

13/10/2016

Також проблему відновлення залу очікування на 7 сесії районної ради, що відбулась 29 вересня цього року, озвучив депутат районної ради Марчук В.М., про що було згадано і на робочій зустрічі.

Виступив і громадський діяч Гамарник О.А., який сказав, що це спільна проблема й міста, й району, часто піднімається на засіданнях громадської організації, яку він очолює.

Заступник керуючого справами-начальник відділу організаційно-правової роботи Нікітченко Т.В. торкнулась правових аспектів  вирішення проблем автовокзалу.

13

Районною радою на сьогоднішній день вишукуються усі можливі шляхи вирішення цієї проблеми.

Підсумовуючи усе почуте директор Подільського центру прав людини, радник голови Вінницької обласної державної адміністрації з питань громадських організацій, керівник політико-консультативної ради при Вінницькій ОДА Бардин М.Б. висловив надію, що спільними зусиллями ми зможемо вирішити це нагальне для жмеринчан питання та запевнив, що донесе усю отриману інформацію до компетентних органів на обласному рівні.