Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Нарада у першого заступника голови райдержадміністрації

Зростання добробуту людини, зміцнення економічного потенціалу територіальної громади – мета реформування місцевого самоврядування

 Зростання добробуту людини, зміцнення економічного потенціалу територіальної громади

  Серед багатьох питань, які розглядалися на щотижневій нараді з питань соціально – економічного розвитку району 15 липня 2013 року перший заступник голови Жмеринської райдержадміністрації О.Монастирський підняв питання реалізації в районі завдань Президента України щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів та реформування місцевого самоврядування. Він зазначив, що районна влада має докласти максимум зусиль для покращення умов життя населення, вишукати засоби та резерви для реалізації проектів місцевого розвитку, зміцнення потенціалу територіальних громад та зростання добробуту людей.

 Зростання добробуту людини, зміцнення економічного потенціалу територіальної громади

  Про напрацювання, які є в районі щодо забезпечення виконання завдань Глави держави інформувала присутніх заступник голови районної ради Н.Рожок. Зокрема, вона повідомила, що в районі проведено ряд нарад та засідання "круглого столу” на тему:"Оптимізація адміністративно-територіального устрою Жмеринського району: від моделювання до реалізації”, дане питання обговорювалось на засіданні Координаційної ради при голові районної ради. Зупинилася на питанні участі територіальних громад у конкурсах проектів місцевого розвитку. Як стало відомо, в 2013 році з 19 виставлених на обласний конкурс проектів, 6 отримали перемогу. Тематика проектів – реконструкція водогону, вуличне освітлення. В районі є практика співпраці з ЄС та ООН у рамках програми "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, перейняття досвіду в країнах-сусідах - Литви, Польщі. Належна увага приділяється професійній підготовці представників органів місцевого самоврядування, залученню до співпраці громадських об’єднань. Важливим є те, що районна влада підтримує і допомагає в реалізації проектів, гарантує співфінансування.

 Зростання добробуту людини, зміцнення економічного потенціалу територіальної громади

  Продовжила тему розвитку територіальних громад начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури К.Цабак. Вона зазначила, що працівники управління надають рекомендації і методичну допомогу сільським, селищній радам у написанні проектів, спонукають до участі у конкурсах, а також до залучення інвестицій з різних джерел.

 Зростання добробуту людини, зміцнення економічного потенціалу територіальної громади

  О.Монастирський наголосив на необхідності продовження роботи в даному напрямку, спрямування зусиль на підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування та їхнього впливу на процеси соціально-економічного й культурного розвитку територій Жмеринського району, забезпечення поліпшення якості адміністративних та управлінських послуг, що надаються населенню, поступове наближення їх до рівня європейських стандартів.