Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Нарада з питань грантової діяльності

3 березня поточного року в залі засідань районної ради відбувся навчальний семінар для селищного, сільських голів Жмеринського району, представників районної робочої групи з грантової діяльності, який був організований регіональним ресурсно-інформаційним центром розвитку громад “Громади Вінниччини”.

У ході семінару директор регіонального ресурсно-інформаційного центру розвитку громад «Громади Вінниччини» Андрій Кавунець ознайомив присутніх з програмами та проектами, які наразі є актуальними для вінничан. Заохочення жителів територіальних громад гуртуватися у вирішенні проблем територій та фінансово підтримати місцеві ініціативи – провідна ідея обласного Конкурсу проектів територіальних громад. У цьому році цей конкурс проводиться уже в 12 раз.

Андрій Кавунець зосередив увагу на підготовці до XII обласного Конкурсу проектів територіальних громад. Цьогоріч максимальне фінансування проекту для однієї територіальної громади становить 60 тисяч гривень, тоді як у випадку спільних проектів для мешканців декількох громад можна претендувати на 75 тисяч гривень. Кількість пріоритетів у 2015 році зменшено із 18 до 6, але ключові, зокрема, щодо вирішення  проблем інфраструктурного характеру, енергоефективності, культурного та туристичного розвитку територій не залишились поза увагою.  Під час семінару  лунало чимало запитань з приводу підготовки проектів, насамперед, яким чином збільшити шанси на перемогу. Андрій Кавунець під час відповіді акцентував увагу на головному : “Подача якомога більшої кількості якісних  проектів від різних територіальних громад може збільшити шанси отримати фінансування. Для цього, перш за все, необхідно доносити інформацію до усіх мешканців та гуртуватися для спільного вирішення проблем територій”,   - резюмував очільник ресурсного центру.

Перед присутніми виступив директор філії ДП “Укрдержбудекспертиза“ у Вінницькій області Віталій Діденко, який зазначив, що у кожного керівника в роботі виникають проблеми щодо капітального ремонту або будівництва доріг, будівель та споруд, інженерних мереж тощо. І найчастіше постає питання, як правильно та економно використати кошти, виконати роботи та захистити себе від помилок. Надав консультації з таких позицій, як вибір проектної організації, вибір підрядної організації, технічний та авторський нагляд у будівництві, технічне обстеження будівель і споруд, експертиза проектів.

 

Також виступаючі повідомили присутніх, що вийшов перший номер інформаційно-аналітичного видання Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування для керівників і спеціалістів місцевого самоврядування Вінниччини “Вісник Вінницького  самоврядування” у новому форматі у вигляді газети. У кожному номері буде розміщатись найактуальніша інформація з новацій у законодавстві, грантовий досвід успішних територіальних громад, рекомендації з місцевого самоврядування.