Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Нарада з питань моделювання процесу співробітництва

23 березня у Жмеринській районній раді відбулась чергова нарада з моделювання процесу cпівробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад.

У нараді взяли участь голова районної ради Анатолій Паламарчук, виконавчий директор Подільської агенції регіонального розвитку Олег Левченко, представники сільських територіальних громад (Северинівської, Сербинівської, Чернятинської, Стодолецької, Слобода-Межирівської).

Під час заходу було розглянуто перспективи щодо добровільного об’єднання територіальних громад та ключові проблеми, які можуть виникнути у процесі. Олег Левченко наголошував на тому, що об’єднання повинно бути прозорим і добровільним. Так як на даний час є закон, але немає чіткого механізму проведення цього процесу є можливість змоделювати його на прикладі територіальних громад Жмеринського району. Є фінансова підтримка з боку польсько-українського проекту «Український шлях самоврядування».

Про доцільність об′єднання територіальних громад

Першим кроком в об’єднання він бачить у реалізації спільних проектів суміжних територіальних громад задля отримання фінансування через грантові програми. Для прикладу він запропонував організувати малий бізнес на території Северинівської, Сербинівської, Чернятинської, Стодолецької, Слобода-Межирівської сільських рад з переробки молока та виготовлення іншої молочної продукції.   Присутні вислухали підприємця з Криму пана Юрія, який  поділився досвідом та планами про створення переробного підприємства в об’єднаних громадах.

Також Олег Левченко ознайомив учасників зібрання з основними положеннями Перспективного плану формування територій громад області, повідомив, що з питань об’єднання 3 квітня буде проводитись обласна конференція, на яку запрошуються представники зазначених територіальних громад. Також вкотре наголосив на можливості з метою отримання досвіду здійснення поїздки до Польщі делегації з активістів сільських рад Жмеринського району.

Про доцільність об′єднання територіальних громад

Про доцільність об′єднання територіальних громад

Своїми баченнями поділились сільські голови, активісти громад. Підсумовуючи нараду, голова районної ради Анатолій Паламарчук запропонував Олегу Левченку прийняти участь у зборах громадян, які саме зараз проходять у Жмеринському районі та детально розповісти про основні переваги, які веде за собою об′єднання територіальних громад, на прикладі польського досвіду пояснити присутнім суть самого об′єднання, його доцільність, економічне обґрунтування, вигоди для населення.

Про доцільність об′єднання територіальних громад