Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Нарада з сільськими головами

17 січня  у Жмеринському Будинку науки і техніки відбулась нарада з селищним, сільськими головами, секретарями сільських рад, за участю Першого заступника голови обласної Ради Кревського І.М., заступника керівника виконавчого апарату обласної Ради - керуючого справами Нешика С.С., виконавчого директора Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування (ВОАОМС), депутата обласної ради Рубана В.О., працівників виконавчого апарату районної ради та начальників управлінь райдержадміністрації.

У вступному слові Перший заступник голови обласної Ради Кревський І.М. акцентував увагу присутніх на питаннях підготовки та організації  проведення загальних зборів громадян за місцем проживання та залучення до участі в них фахівців усіх гілок влади.

Голова районної ради Гринчук С.О. проінформував,  що керуючись ст. 8, 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, у відповідності до Статутів територіальних громад у лютому-квітні поточного року будуть проходити збори громадян в населених пунктах територіальних громад. Це гарна нагода зустрітись з жителями своїх територіальних громад, окреслити основні проблеми кожного села та разом винайти шляхи їх вирішення. Запропонував сільським головам  з метою більш ефективного вирішення питань місцевого значення надати в районну раду свої побажання щодо участі у зборах спеціалістів управлінь і відділів райдержадміністрації, керівників установ, організацій району, інших фахівців.

Заступник керівника виконавчого апарату обласної Ради - керуючий справами Нешик С.С. окрім питань, які традиційно піднімаються на зборах громад, як то звіти сільського, (селищного) голови про виконання своїх повноважень за звітний період,  дільничного інспектора міліції  (керівника загону громадського порядку) щодо дотримання правопорядку на території сільської (селищної) ради, депутатів місцевих рад усіх рівнів про виконання своїх повноважень, керівників підприємств, установ і організацій, що належать до комунальної власності про роботу у 2013 році,  запропонував запросити до участі місцевих товаровиробників, які працюють на підвідомчих територіях з метою укладення з ними соціальних угод.

Виконавчий директор Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Рубан В.О.  повідомив присутніх, що на сьогоднішній день обласна Асоціація налічує 442 члени, у минулому році створено ресурсний центр з правової допомоги, ресурсно-інформаційний центр розвитку громад "Громади Вінниччини".

“Ми завжди готові організувати та провести у ваших громадах навчання, наприклад, з питань Стратегічного планування, юридичного консультування, участі в проектній роботі, міжнародного співробітництва тощо…» . Запропонував громадам більш активно  приймати участь в різноманітних грантових конкурсах та проектах розвитку територіальних громад усіх рівнів.