Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Обласний конкурс на звання „Людина року”

Людина року

Щороку до  Дня Незалежності України проводиться обласний конкурс на звання „Людина року”. У конкурсі беруть участь вінничани, які проживають на території області та мають визначні особисті заслуги і вагомі професійні здобутки у розрізі 24 оголошених номінацій: „Архітектор”, „Регіональний лідер”, „Громадський діяч”, „Депутат”, „Державний службовець”, „Діяч культури та мистецтва”, „Діяч науки”, „Жінка”, „Журналіст”, „Міський голова, голова районної ради”, „Митець”, „Посадова особа місцевого самоврядування”, „Працівник освіти”, „Працівник охорони здоров’я”, „Працівник сільського господарства”, „Працівник соціального захисту”, „Працівник сфери обслуговування”, „Підприємець”, „Промисловець”, „Роботодавець”, „Сільський, селищний голова”, „Сільськогосподарський товаровиробник приватного сектора”, „Спортсмен”, „Юний митець”, „Юний спортсмен”.

Для визначення переможців Конкурсу місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, трудові колективи, професійні спілки, громадські об’єднання, осередки політичних партій, інші громадські об’єднання звертаються до Комісії з листом-клопотанням на ім’я голови обласної Ради Анатолія Олійника, характеристикою, біографічною довідкою, та іншими документами, що підтверджують особисті заслуги і вагомі професійні досягнення претендентів на звання „Людина року”. Також необхідно додати копію паспорту та ідентифікаційного номеру.

Нагадаємо, що особа, якій звання «Людина року» вже було присвоєно, на здобуття його повторно не висувається.

Термін подання документів до 1 серпня 2016 року.

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про проведення обласного конкурсу на звання “Людина року”

 

1. Обласний конкурс на звання "Людина року" (далі – Конкурс) проводиться з метою виявлення видатних і талановитих особистостей, відзначення інтелектуальної та професійної еліти області, нагородження громадян за найбільш вагомі професійні досягнення в управлінській, економічній, соціальній, культурній, науковій та громадсько-політичній діяльності.

2. У Конкурсі можуть брати участь особи, які проживають на території області та мають визначні особисті заслуги і вагомі професійні здобутки у розрізі оголошених номінацій.

3. Присвоєння звання "Людина року" здійснюється відповідно до рішення обласної комісії з визначення переможців обласного конкурсу на звання "Людина року" (далі – Комісія), яка утворюється головою облдержадміністрації за погодженням з головою обласної Ради.

4. Конкурс проводиться за номінаціями: „Архітектор”, „Громадський діяч”, „Депутат”, „Державний службовець”, „Діяч культури та мистецтва”, „Діяч науки”, „Жінка”, „Журналіст”, „Міський голова, голова районної ради”, „Митець”, „Посадова особа місцевого самоврядування”, „Працівник освіти”, „Працівник охорони здоров’я”, „Працівник сільського господарства”, „Працівник соціального захисту”, „Працівник сфери обслуговування”, „Підприємець”, „Промисловець”, „Регіональний лідер”, „Роботодавець”, „Сільський, селищний голова”, „Сільськогосподарський товаровиробник приватного сектору”, „Спортсмен”, „Юний митець”, „Юний спортсмен”.

5. Присвоєння звання "Людина року" проводиться щорічно.

6. Переможець у відповідній номінації Конкурсу стає володарем титулу "Людина року".

7. Звання "Людина року" є особистим, неперехідним та довічним.

8. Ніхто не має права позбавити володаря титулу „Людина року” та його нагороди.

9. Особа, якій звання „Людина року” вже було присвоєно, на здобуття його повторно не висувається.

10. Для визначення переможців Конкурсу місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, трудові колективи, професійні спілки, громадські об’єднання, осередки політичних партій, інші громадські об’єднання щороку до 01 серпня звертаються до Комісії з поданнями, характеристиками та іншими документами, що підтверджують особисті заслуги і вагомі професійні досягнення претендентів на звання „Людина року”.

11. Списки претендентів на звання "Людина року" у кожній номінації друкуються в газеті „Вінниччина” у першій декаді серпня.

12. Обговорення та визначення переможців здійснюється на засіданні Комісії. Рішення Комісії приймається простою більшістю голосів її членів шляхом відкритого голосування.

13. Підведення підсумків Конкурсу на звання „Людина року” проводиться Комісією щорічно до Дня незалежності України.

14. Нагородження переможців Конкурсу проводиться щорічно в обстановці урочистості і широкої гласності на церемонії вшанування володарів титулу „Людина року” до Дня незалежності України.

15. Переможцям Конкурсу вручаються статуетки „Людина року”, іменні дипломи володарів титулу „Людина року” та грошові премії у розмірі 500 грн. без видатків на сплату обов’язкових платежів до бюджету.

16. Умови та підсумки проведення Конкурсу публікуються у місцевих засобах масової інформації, фотопортрети переможців заносяться на обласну Дошку пошани.

17. Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та управління культури та мистецтв облдержадміністрації забезпечує проведення урочистостей з нагоди нагородження переможців Конкурсу.