Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Об’єднання територіальних громад – виклик часу

Черговий раз  обміркувати та дійти до спільної думки в питанні об’єднання територіальних громад району зібрались селищний, сільські голови 25 серпня 2016 року на нараді за участю голови районної ради Василя Малярчука, першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Монастирського, заступника  керівника виконавчого апарату районної ради з питань європейської інтеграції та зовнішніх зв’язків Наталії Рожок.

25/08/2016

На початку зібрання керівник Офісу з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади Олег Левченко довів до відома присутніх інформацію про хід впровадження територіальної реформи в Україні. Зокрема, ним зазначено, що на сьогоднішній день в державі успішно розвиваються 159 об’єднаних територіальних громад. До кінця року у Вінницькій області очікується поява 17 об’єднаних громад.

25/08/2016

Виступаючий закликав очільників територіальних громад не зволікати із наданням пропозицій   щодо карти району. Останній термін подання документації – 9 вересня 2016 року. Перспективний план повинен бути затверджений не пізніше жовтня цього року. Він ознайомив присутніх із умовами та принципами об’єднання територіальних громад. Основними вимогами до процесу є: відстань, економічна спроможність, позиція громади.

Перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Монастирський ознайомив селищного, сільських голів із проектом перспективного плану формування спроможних (об’єднаних) територіальних громад у Жмеринському районі.

Очільники громад конструктивних пропозицій  не подавали.

25/08/2016

Голова районної ради Василь Малярчук закликав активізуватись та надати свої аргументовані пропозицій щодо адміністративно – територіальних змін у Жмеринському районі.

На сьогоднішній день проект перспективного плану формування спроможних (об’єднаних) територіальних громад у Жмеринському районі виглядає так:

25/08/2016

Три територіальні громади:

До складу Браїлівської входитиме: Браїлівська, Людавська, Лисогірська, Почапинецька,Куриловецька, Пултівецька, Дубівська, Кармалюківська, Слободо - Межирівська територіальні громади.

Северинівської: Северинівська, Сербинівська, Чернятинська, Олександрівська сільські ради.

25/08/2016

Жмеринська об’єднає: Рівську,  Біликовецьку, Носковеьку, Станіславчицьку, Тарасівську, Телелинецьку, Кам’яногірську, Кацмазівську, Потоківську, Жмеринську, Жуковецьку, Коростівкцьку, Леляцьку сільські ради.

Демидівська сільська рада відійде до Тиврівської громади, а Луко – Мовчанська та Мовчанська До Шаргородської.