Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


"Ой, радуйся земле ..."

Старий Новий рік - це рідкісний історичний феномен, додаткове свято, яке виникло в результаті зміни літочислення. Через ці розбіжності календарів ми відзначаємо два «Нові роки» - за старим і новим стилем. Таким чином, в ніч з 13 на 14 січня кожен може дозволити собі «досвяткувати» найулюбленіше свято. Адже для багатьох віруючих людей Старий Новий рік має особливе значення, оскільки від душі відсвяткувати його вони можуть лише після закінчення Різдвяного посту.

Зі Старим Новим роком пов'язано багато звичаїв і традицій. У давньоруському календарі цей день був присвячений Василю Великому і називався Василів день. Цей день вважався дуже важливим з точки зору його впливу на весь наступний рік. Селяни на Василів день відзначали старовинне свято «Авсень» або «Овсень» - землеробське свято, пов'язане з обрядом обсіювання, задобрювання майбутнього врожаю.

Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров’я!

Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров’я!

Традиційно на Василів день  працівники культури району колядою привітали керівників місцевої влади. Усі  поринули в атмосферу українського фольклору і національних новорічних звичаїв. Тут був розіграний справжній різдвяний вертеп, на якому колядники в повній мірі показали  свої вокальні та акторські таланти.

Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров’я!

Хор під музичний супровід заспівав відомі українські колядки та щедрівки: «Ой, радуйся, земле!», «Нова радість стала», «Щедрий вечір, добрий вечір» та побажав усім доброго й вдалого нового року, успіхів та міцного здоров’я.

Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров’я!

Також у цей день зі щири привітаннями та новорічними вертепами завітали колективи районного Будинку творчості школярів та юнацтва під керівництвом новопризначеного директора Ланової А.Д. та однієї зі шкіл міста. 

«Ой, радуйся земле…»

«Ой, радуйся земле…»

З колядками, шароварами і червоними чобітьми, у гарних квітчастих костюмах, з посмішками і веселими співами дарували працівникам району гарний настрій.