Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Основному Закону України - 20 років!

23 червня  2016 року в районному Будинку культури відбулись урочистості з нагоди відзначення двадцятої ювілейної річниці прийняття Конституції України.

Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання тих, хто ціною свого життя відстоював права та свободи українського народу, захищав незалежність та територіальну цілісність своєї країни.

Представники громадськості Жмеринщини – учасник бойових дій на Сході України, житель с.Кармалюкове  П.Ковальчук та волонтер з с.Чернятин С.Стахмич удостоїлися честі покласти квіти до стели загиблим учасникам антитерористичної операції на Сході нашої країни та Героям Небесної Сотні.

З промовою виступив перший заступник голови райдержадміністрації О.Монастирський. Привітав громадськість з прийдешнім святом від імені голови райдержадміністрації О.Легези. «Конституція України після 20 років існування стоїть перед новими викликами сучасного світу, обравши європейський вектор розвитку реаліями сьогодення продиктовані і зміни до Основного Закону. Та, давайте виходити з того, що Україна починається із кожного з нас. Успіх в усіх наших справах прийде тоді, коли кожен громадянин України не тільки користуватиметься правами і свободами, а належним чином виконуватиме свої обов’язки. Олександр Іванович висловив переконання, що спільними зусиллями, з Божою поміччю ми зуміємо побудувати державу, гідну світлої пам'яті багатьох поколінь українських героїв й достойну для передання її у спадок нашим нащадкам.

Заступник голови районної ради В.Бігас у своєму вітальному слові зазначив, що Конституція України увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

Світовий досвід свідчить, що найуспішніше розвивається та суспільна система, в якій найбільш повно розкривається творчий потенціал людини. Саме вільна і відповідальна особа є головною рушійною силою сучасної цивілізації, творцем всіх складових суспільних відносин – політичних, економічних, соціальних, правових, етнічних, конфесійних, наукових, культурних. Побажав бадьорості духа та впевненості у безхмарне конституційне майбутнє нашої спільної держави.

 

За вагомий внесок у розбудову української державності, сумлінну працю, активну життєву позицію та з нагоди 20-річниці Конституції України були відзначені Почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради з виплатою одноразової грошової винагороди 49 передовиків виробництва, кращих працівників установ та організацій району, найактивніші представники громадськості.

Нагородження завершилося врученням нагороди за зайняте ІІ місце народному аматорському фольклорному колективу «Калина» Кудіївецького сільського будинку культури під керівництвом К.Слободянюка на IV Всеукраїнському фестивалі-конкурсі автентичних колективів на приз Гната Танцюри.

Вкотре жмеринчани змогли насолодитися звучанням чудових голосів та неперевершеним талантом артистів академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії під керівництвом заслуженого артиста України А.Кондюка.