Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Пам’ятаємо. Перемагаємо!

Як тільки одягнуться у чарівні білі квіти сади на весні, повітря наповниться тонким і ніжним ароматом, а вся земля випромінюватиме радість і щастя, в один з таких прекрасних днів 9 травня, ми відзначаємо велике свято - День Перемоги!

09/05/2016


Можна по – різному ставитися до Другої світової війни, по – різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

Ціна Великої Перемоги – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невимовний біль та горе учасників воєнних подій. З чоловіків 1922-1923 років народження в горнилі війни живими залишилось лише три відсотки. Понад вісім мільйонів кращих синів і дочок України полягли на полях бою, загинули від тяжких ран у повоєнні роки. Осколки тієї епохи все ще летять і ранять нас, а сама війна назавжди залишиться незагойною раною, жахливим шрамом нашої пам'яті.

«Пам’ятаємо. Перемагаємо!» – під таким гаслом вся прогресивна громадськість відзначила 9 травня  71- річницю Перемоги над нацизмом у Європі.

09/05/2016

Заходи присвячені Дню пам'яті  і примирення, Дню Великої Перемоги відбулися у всіх населених пунктах Жмеринського району.

На грудях учасників заходів майоріли червоні маки – символи пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової та гине на Сході України у боротьбі за незалежність сьогодні.

«Ми не маємо права не пам'ятати героїв –  визволителів наших міст,  селищ, сіл прах яких покоїться сьогодні під чорним гранітом меморіалу.

У цей славний незабутній день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану Дітям війни, які на своїх плечах винесли тягар у повоєнні роки та підняли країну з руїн. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога.

09/05/2016


Пам’ять про подвиг наших дідів та прадідів у роки Другої світової війни та нинішня боротьба за суверенітет і територіальну цілісність країни сьогодні як ніколи об’єднали український народ. Ця пам’ять була, є і завжди залишатиметься священною для кожного з нас.

Незламний дух та прагнення Українського народу збудувати незалежну європейську державу, солідарність народів світу у протистоянні агресії приведуть до відновлення миру і забезпечать успішний розвиток України» - лунали слова привітань з вуст депутатів районної ради, керівництва районної ради, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій району, які прийняли участь у святкових заходах.

09/05/2016

У кожному селі святкування розпочиналось з урочистої ходи, в якій приймали участь ветерани, учасники антитерористичної операції, представники районної влади, усіх трудових колективів, голови первинних ветеранських організацій, школярі, молодь, громадськість. Вшановували ветеранів під час урочистостей, відвідували вдома та в лікувальних закладах. Покладали квіти та вінки до Братських могил, обелісків, пам’ятників.

09/05/2016

На свято, що відбулось  у Тарасівській територіальній громаді завітала заступник керівника виконавчого апарату з питань євроінтеграції та зовнішніх зв’язків, депутат  Жмеринської районної ради  Рожок Н.В.. Громада  славиться і гордиться тим, що тут проживає єдиний у районі Герой Радянського Союзу Іван Платонович Ковальов.

09/05/2016

Від імені голови Жмеринської  районної ради Малярчука В.Г., від депутатського корпусу Жмеринської районної ради, вона привітала ветеранів та усіх присутніх зі святом 9 Травня! Дякувала захисникам та визволителям  за те, що вибороли свободу задля  щасливого майбутнього дітей, онуків  та правнуків, що і досі мають можливість з нами розділити радість  Перемоги. Наталія Віталіївна побажала ветеранам міцного здоров’я,  добра й благополуччя, щоб вони власними прикладами патріотизму та мужності ще довго допомагали виховувати онуків та правнуків.

 09/05/2016

У Дубовій усіх учасників урочистостей порадували гарним патріотичним концертом ученики 1-4 класів місцевого навчально-виховного комплексу. До них приєднались вчителі і батьки. За спонсорської допомоги місцевого фермерського господарства «Шарм» (керівник Огренчук М.С.) та ТОВ «Агротал» (керівник Тишко С.М.) були відзначені грошовими винагородами сім’ї учасників Другої світової війни, а також 12 учасників антитерористичної операції на сході України.

 09/05/2016

Розчулив усіх присутніх на мітингу в Сербинівській територіальній громаді виступ учасника антитерористичної операції Володимира Бадюка. Прикро, що саме російські війська, які пліч-о-пліч під час Другої світової війни захищали від фашизму рідну  землю сьогодні ведуть неоголошену війну з Україною.

Володимир Андрійович запевнив присутніх, що пам'ятаючи про подвиг наших ветеранів, які визволили Україну понад 70 років тому, ми перемогли окупантів у Другій світовій, переможемо і тепер!

09/05/2016

Школярі Сербинівської школи подякували сьогоднішнім героям за те, що ми можемо спокійно та впевнено жити, учитись, працювати, виховувати дітей і гуляти по вулицям наших сіл.

 «Ми свято стоятимемо на варті миру, який вибороли для нас ветерани. Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо – сонячними погожими днинами, рясним, своєчасним дощем», - звучало у вітальному слові керуючої справами виконавчого апарату районної ради Радіної О.О.

 09/05/2016

Кожен ветеран району отримав грошову винагороду.

Світла і вічна пам'ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!