Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Подорож до Лядова

31 жовтня делегація сільських голів району мала приємну нагоду відвідати  Лядовський монастир. Поїздка була здійснена за підтримки Народного депутата України 7 скликання Жеребнюка Віктора Миколайовича.

 Лядовський монастир

Лядовський Усікновенський скельний чоловічий монастир (Могилів-Подільська єпархія УПЦ) знаходиться на лівому березі Дністра, на кордоні з Молдовою. Неподалік у Дністер впадає маленька річка Лядава, поряд з якою розташоване село з однойменною назвою. Лядовський Усікновенський скельний чоловічий монастир - один із найдавніших в Україні. Заснований він у 1013 році родоначальником руського чернецтва преподобним Антонієм Печерським на його шляху зі святої гори Афон до Києва.

 Лядовський монастир

Сільські голови ознайомились з побутом служителів монастиря, приклонились до святих ікон, помолились за здоров’я та благополуччя своїх рідних.

 Лядовський монастир

Лядовський монастир

Предметом особливого поклоніння православних віруючих на монастирській горі і в лядовських храмах є  дві святині. Перша - кам'яний хрест для позначення, що це територія монастирська, знаходиться під захистом Божим. Другою святинею є старовинна, надзвичайно шанована ікона Усікновення чесної глави Хрестителя Господнього Іоанна. Вона з давніх часів вважалася чудотворною. І можна було чути, що чудодійною силою володіють не тільки ікони, мощі, але й джерела цілющої води. Тут кожен з місцевих покаже старовинне Антонієве джерело, яке століттями напувало і зцілювало паломників монастиря. Невипадково вважається справедливим порівнювати властивості води цього джерела, з водою з колодязя Антонія, який преподобний власноруч заклав і на території Печерського монастиря в Києві в тому ж ХІ ст.

Лядово

Зустріч з депутатом

Потім на сільських голів очікувала зустріч із Народним депутатом, яка відбулась уже в Жмеринці. Під час зустрічі Віктор Миколайович розповів про перші результати своєї роботи у Верховній Раді, сільські голови розказали про проблеми територіальних громад. Основним лейтмотивом діалогу була двостороння готовність співпрацювати на благо процвітання району.