Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Постійні комісії працюють

2 та 3 березня  відбулись засідання постійних комісій, на яких були розглянуті і розроблені проекти рішень по 34 питаннях.

02-03/03/2016

Першою 2 березня провела своє засідання постійна комісія районної ради з питань освіти, культури, спорту, роботи з молоддю, національно-патріотичного виховання, духовного відродження, на якій були більш детально розглянуті проекти рішень освітнього, спортивного напрямків та військово-патріотичного виховання молоді.

02-03/03/2016

Наступною провела своє засідання постійна комісія з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, соціально-трудових відносин, роботи з ветеранами. Основним питанням, яке виносилось на сесією районної ради з напрямку охорони здоров’я було надання згоди на прийняття майна, а саме цілісних майнових комплексів комунальної установи “Жмеринська центральна районна лікарня”,   комунальної установи “Жмеринська районна стоматологічна поліклініка”, приміщення поліклінічного відділення ДЗ «Відділкова лікарня ст. Жмеринка» у спільну комунальну власність сіл (селищ) Жмеринського району ”. Це питання на сьогоднішній день є актуальним у зв’язку із завершенням дії Закону України  “Про проведення експерименту з реформування охорони здоров’я у Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській області та м. Києві”. Прийняття зазначених об’єктів назад у спільну комунальну власність дасть можливість створити на теренах району єдиний медичний простір.

02-03/03/2016

На засіданні постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів та реформування земельних відносин, охорони довкілля, раціонального використання надр розглядався блок земельних питань, які стосувались затвердження технічної документації із нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Загалом їх поступило 6 на розгляд комісії, які були детально вивчені депутатами. Поступила пропозиція зняти з розгляду питання «Про затвердження технічної документації із нормативної грошової оцінки земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які перебувають в оренді  ТОВ «РТА-Сервіс» на території Дубівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області», так як в документах була відсутня експертиза та неактуальний на 2016 рік розрахунок цін. Комісія вирішила повернути на доопрацювання документацію.

02-03/03/2016

Також депутати розглянули звернення депутатів Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з питання прийняття відповідних нормативно-правових актів щодо передачі до повноважень сільських, селищних, міських рад вирішення всіх питань земельних відносин незалежно від категорії земель, крім земель-об‘єктів районного, обласного і державного значення та вирішили рекомендувати сесії підтримати його.

 02-03/03/2016

02-03/03/2016

На засіданнях постійних комісій: з питань депутатської діяльності і етики, адміністративно–територіального устрою, законності і правопорядку, регулювання комунальної власності, розвитку інфраструктури населених пунктів та з питань бюджетно-фінансової діяльності, соціально–економічного розвитку, ринкових відносин, роботи промисловості, транспорту, зв’язку та енергозбереження, які відбувались наступного дня, поступила пропозиція внести на порядок денний питання:

  • Про внесення змін в рішення 2 пленарного засідання 1 сесії 7 скликання від 26.11.2015 р. «Про управління об‘єктами комунальної власності району» (щодо надання права голові призначати розпорядженням керівників комунальних установ)
  • Про внесення змін та доповнень в районну програму «Вдосконалення та організація надання житлових субсидій населенню Жмеринського району на 2015-2016 роки» (щодо облаштування «прозорого офісу»).
  • Про внесення змін та доповнень в районну програму «Вдосконалення системи соціального захисту населення Жмеринського району на 2014-2018 роки» (щодо виділення коштів на компенсаційні виплати).

02-03/03/2016

Слід відзначити хороший рівень підготовки та проведення засідань, адже усі спірні питання намагались розглянути та виробити позиції щодо їх вирішення саме на засіданнях комісій. Була високою активність депутатів в обговорюваннях, особливо при розгляді питань   внесення змін до бюджету району, управління майном спільної комунальної власності сіл(селища) району. В роботі постійних комісій взяло участь 30 депутатів, а це 88 відсотків від загального складу ради.