Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Привітання голови районної ради з нагоди 71-річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

ДОРОГІ ВЕТЕРАНИ, ШАНОВНІ ЗЕМЛЯКИ!

У цей славний незабутній день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану Дітям війни, які на своїх плечах винесли тягар у повоєнні роки та підняли країну з руїн.

Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога.

Друга світова війна стала найбільшим збройним конфліктом і одночасно найтяжчою трагедією в історії людства. Страшна війна забрала життя кожного п’ятого українця.

Ціна Великої Перемоги – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невимовний біль та горе учасників воєнних подій. Майже вісім мільйонів кращих синів і дочок України полягли на полях бою, загинули від тяжких ран у повоєнні роки. Осколки тієї епохи все ще летять і ранять нас, а сама війна назавжди залишиться незагойною раною, жахливим шрамом нашої пам'яті.

Схилімо ж голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє відійшовши у вічність.
Ми не маємо права не пам'ятати визволителів наших сіл, прах яких покоїться сьогодні під чорним гранітом меморіалу.

В нашому українському календарі 9 травня, День Перемоги завжди буде червоним, – як ці маки, що символізують пам'ять про всіх загиблих.

Так само як діди й прадіди захищали Україну в роки Другої світової, онуки та правнуки – українські воїни, сьогодні забезпечують існування нашої держави, захищаючи її від російської агресії. Найбільший цинізм – створювати нашій країні образ начебто фашистської держави. Ясно, це робиться лише з однією метою – в очах власного, російського, народу обґрунтувати і виправдати свій злочин.

Сивочолі ветерани! У нашій пам'яті назавжди залишиться ваш урок честі й слави, героїзму й самопожертви, патріотизму і вірності Вітчизні. Ми свято стоятимемо на варті миру, який ви вибороли для нас.
Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо – сонячними погожими днинами, рясним, своєчасним дощем.

Будьмо гідними спадкоємцями героїв Другої світової війни! І, пам'ятаючи ваш подвиг, наших ветеранів, які визволили Україну понад 70 років тому, ми покажемо – ми перемогли окупантів тоді, переможемо і тепер!

Світла і вічна пам'ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!

З днем Перемоги!