Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Продовжила роботу 26 сесія районної ради

28 лютого після дводенної перерви продовжила  свою роботу 26 позачергова сесія районної ради 6 скликання. В роботі сесії приймали участь 49 із 56 депутатів районної ради 6 скликання, що складає 87,5 відсотків від загального складу ради.

У зв’язку із тим, що заступник голови районної ради Рожок Н.В. з 27 лютого 2014 р. знаходиться на лікарняному, головуючим другого засідання 26 сесії був обраний з числа депутатів шляхом відкритого голосування депутат Паламарчук А.Г. Він зазначив, що сесію потрібно провести спокійно, конструктивно і результативно, відклавши у сторону надмірні емоції, бурхливі вигуки і безпідставні образи.

Голову Жмеринської районної ради обрано

На порядку денному стояло питання про обрання голови районної ради, так як, нагадуємо, 25 лютого голова районної ради був не обраний.

Депутати запропонували висунути на посаду голови районної ради кандидатури Ф. Гайдури,  О.Ярмоленка, А. Паламарчука.

 

Виступила депутат районної ради від опозиційної партії «Свобода» Смоленцева Г.А., яка закликала депутатів здати свої мандати та розпустити районну раду, але ця пропозиція не була підтримана депутатським корпусом, адже такий крок може привести лише до ще більшої дестабілізації та не контрольованості ситуації в районі. Й до того ж половина ради обрана по мажоритарним округам, отже це був свідомий вибір жителів територіальних громад, який абсолютно не залежав від їх політичних поглядів. Тобто, голосували за конкретних людей, не дивлячись на політичну приналежність .

 Голову Жмеринської районної ради обрано

Далі у своїй промові колишній голова районної ради, депутат районної ради Малярчук В.Г. засудив підступні і злочинні дії  колишнього Президента Януковича В.Ф. і керівників Партії регіонів, які призвели до загибелі сотні українців та дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні і закликав депутатів голосувати по совісті, адже нашою спільною метою є краще життя нашого району, забезпечення безперебійного функціонування його інфраструктури.

 

Кожен кандидат окреслив  своє баченням ролі голови районної ради по забезпеченню життєдіяльності територіальних громад району, поліпшення добробуту їх жителів. У ході обговорення кандидатур виступили депутати районної ради Репула М.С., Стахмич В.М., координатор Народної влади Литвиненко О.Ф., координатор «Правого сектору» Сергій, підприємець, голова громадської організації І. Огарков, громадський діяч Г.Щербаківський, Рівський сільський голова С. Горбачов, керівник громадської організації «Справа Жмеринчан» О. Деменчук, голова первинної ветеранської організації с. Чернятин Корчмарюк Н.С.

Голову Жмеринської районної ради обрано

Далі розпочалась процедура голосування, в якому приймали участь 48 депутатів. Переважну більшість голосів, а саме 34 отримав кандидат на посаду голови Паламарчук Анатолій Григорович, який і став новообраним головою. Анатолій Григорович подякував усім депутатам і присутнім за довіру, яку вони висловили, заручився підтримкою сільських територіальних громад та пообіцяв, що докладе максимум зусиль задля забезпечення спокою в районі.

Голову Жмеринської районної ради обрано

Висловили своє ставлення до цього вибору Ф. Гайдура, О. Ярмоленко, В. Романцов.

Далі розглядалось організаційне питання про присвоєння рангу голові районної ради.

За ініціативою депутата Малащука В.Д. одноголосно було прийнято рішення про перерахування коштів депутатського фонду районної ради до Програми допомоги родичам загиблих на Майдані, після чого сесія районної ради закрила свою роботу.