Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Реформування медичної галузі в районі

         Жмеринський район 11 червня 2012 р. приймав у себе делегацію учасників республіканської наради з питань реформування медичної галузі. У складі делегації представники Автономної Республіки Крим, Запоріжської, Рівненської, Донецької, Луганської, Тернопільської та Дніпропетровської областей. Гостей зустрічали: голова районної державної адміністрації Ю.Твердохліб, голова районної ради В.Малярчук, заступник керівника виконавчого апарату райради Е.Крайнік, начальник відділу охорони здоров’я РДА О.Ярмоленко, головний лікар центральної районної лікарні Р.Боровський та головний лікар новоствореного Центру первинної медико-санітарної допомоги О.Калінський.

         Северинівська амбулаторія загальної практики сімейної медицина була першим об’єктом, який відвідала делегація. Хлібом-сіллю зустрічали гостей северинівчани. Головний лікар амбулаторії О. Султанов ознайомив присутніх з системою роботи закладу, штатом, озвучив обсяги діяльності. Представники інших областей мали змогу оглянути приміщення амбулаторії, оцінити її оснащення, ознайомитись з новими технологіями, які використовуються для обігріву приміщення. Саме тепловий насос викликав велику зацікавленість гостей. Під час перебування у Северинівці медикам також продемонстрували спортивний комплекс. Своїми напрацюваннями у напрямку енергозберігаючих технологій ділився сільський голова О.Христюк.

         Далі маршрут поїздки проліг до с.Чернятин. Першим пунктом призначення була амбулаторія загальної практики сімейної медицини, яка на даний час перебуває в процесі реконструкції. Гостей провели відбудованими приміщеннями, а на вулиці їх чекали підготовлені стенди з ескізами майбутньої амбулаторії.

        

         У Чернятині на візитерів чекало знайомство з пам’яткою архітектури – маєтком графа Львова, в приміщенні якого розмістився коледж Вінницького національного аграрного університету. Студенти коледжу на чолі з директором В.Малютою гостинно зустріли делегацію пишними короваями. Радо вітав їх і сільський голова А.Мендельський. Після невеликої екскурсії приміщеннями графського маєтку, на базі коледжу відбувся «круглий стіл». В процесі його засідання голова райдержадміністрації Ю. Твердохліб ознайомив присутніх зі здобутками району, окремо зупинився на галузі медицини.

         Голова районної ради В.Малярчук інформував про плани щодо створення хоспісу на базі Браїлівської дільничної лікарні, про заохочення молодих спеціалістів до роботи у сільській місцевості, забезпечення їх житлом завдяки фонду підтримки молодих сімей лікарів.

         Користуючись нагодою, очільники району привітали всіх зі святом напередодні Дня медичного працівника.

         Досвідом щодо процесу реформування ділився зі своїми колегами начальник відділу охорони здоров’я О.Ярмоленко. В процесі дискусії присутні мали змогу отримати відповіді на свої запитання. Вони стосувалися недоліків і переваг реформи, перекваліфікації лікарів, оплати праці, обслуговування пацієнтів на дому, ін.

         Завершилося знайомство зі Жмеринщиною учасниками наради біля ще однієї пам’ятки архітектури – Жмеринського залізничного вокзалу. Зустрів гостей та забезпечив екскурс в історію директор Жмеринської дирекції залізничних перевезень, депутат обласної ради А.Любінін.