Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Розпочала роботу рада 7 скликання

12 листопада 2015 року розпочала свою роботу 1 сесія районної ради нового 7 скликання. В роботі сесії приймали участь зареєстровані депутати Жмеринської районної ради, голова та заступники голови районної державної адміністрації, виконавчий апарат районної ради, сільські та селищний голови,  представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Жмеринську районну раду очолив Василь Малярчук

Згідно  частини 3 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» першу сесію новообраної районної ради скликала районна виборча комісія, а її голова Булах А.С. проінформувала раду про підсумки виборів депутатів.

Жмеринську районну раду очолив Василь Малярчук

В інформації вона повідомила, що згідно статті 16 Закону України "Про місцеві вибори" загальний склад районної ради 7 скликання становить 34 депутати. По результатах місцевих виборів 25 жовтня 2015 року кількість місцевих організацій партій, які отримали 5 і більше відсотків голосів та мають право на участь в розподілі депутатських мандатів - 7.

11 мандатів отримала - ЖМЕРИНСЬКА РАЙОННА ПАРТІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «НАШ КРАЙ»; 9- ЖМЕРИНСЬКА РАЙОННА У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ОРГАНІЗАЦІЯ ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ»; 6 - ЖМЕРИНСЬКА РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ “БАТЬКІВЩИНА”, по 2 мандати - ЖМЕРИНСЬКА РАЙОННА ПАРТІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ АГРАРНА ПАРТІЯ УКРАЇНИ, ЖМЕРИНСЬКА РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНИЙ РУХ УКРАЇНИ, ЖМЕРИНСЬКА РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ РАДИКАЛЬНОЇ ПАРТІЇ ОЛЕГА ЛЯШКА, ЖМЕРИНСЬКА РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП».

Далі комісія зачитала поіменно склад районної ради 7 скликання, вручила тимчасові посвідчення та були визнані повноваження депутатів. Насамкінець голова комісії Булах А.С. зазначила: «Сьогодні,  як голова районної виборчої комісії , я констатую факт, що вибори депутатів місцевих рад та сільських і селищних голів у нас, в Жмеринському районі пройшли організовано і спокійно, хоча в технічному відношенні вони були найскладніші за всю історію України.

Шановні депутати, ви - ті люди, за яких проголосували наші громадяни. Вони повірили вам і будуть вимагати від вас виконання взятих на себе обіцянок. Тому від душі зичу вам активної життєвої позиції, щоб нормою вашої поведінки була єдність слова і діла, адже тільки так можна віддячити людям за мандат довіри. Здоров’я вам, наснаги, професійної і громадянської зрілості, уміння служити людям з повною самовіддачею, відчуття власної значимості у виконанні всіх депутатських повноважень.

Нехай неспокійні депутатські будні несуть вам найкращі хвилини задоволення від виконаних завдань та доручень виборців, а ваші думки будуть освітлені найблагороднішими почуттями людини - громадянина.

Гарних і плідних результатів на депутатських стежках і дорогах!».

Жмеринську районну раду очолив Василь Малярчук

Для подальшого ведення сесії згідно  частини 3 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» була обрана тимчасова президія у складі депутатів Монастирського О.І., Гайдури Ф.П., Цимбал І.В. Головувала депутат Цимбал І.В.

Жмеринську районну раду очолив Василь Малярчук

Депутатам для ознайомлення був запропонований тимчасовий регламент 1 сесії 7 скликання, в якому визначаються організаційні та процедурні питання. Перше організаційне питання полягало в обранні голови районної ради, який  обирається відповідною радою з числа її депутатів таємним голосуванням. Для проведення процедури таємного голосування обрана лічильна комісія у складі 5 депутатів. У бюлетень для таємного голосування була внесена лише одна кандидатура Малярчука В.Г., яка підтримана голосами 22 депутатів із присутніх на сесії 23. Василь Григорович запропонував на посаду заступника голови районної ради кандидатуру Бігаса В.П., якого також підтримали 22 депутати.

Жмеринську районну раду очолив Василь Малярчук

Жмеринську районну раду очолив Василь Малярчук

У своїй промові голова районної ради Малярчук В.Г. завірив присутніх, що докладатиме максимум зусиль для ефективної, демократичної і прозорої роботи ради, продовжуватиме роботу по залученню інвестицій в район, розвивати співпрацю з європейськими партнерами.