Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Розширюємо кордони співпраці

11 травня 2012 року у Жмеринському районі відбулось підписання тристоронньої Угоди про співпрацю між Деснянською районною в м.Києві державною адміністрацією та Жмеринською районною державною адміністрацією, районною радою. Свідками цієї історичної для наших районів події були депутати районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники підприємств, установ та організацій різних форм власності, лідери політичних та громадських організацій, представники засобів масової інформації, громадськість.

У своєму виступі В.Жеребнюк озвучив перспективи подальшого розвитку та зміцнення взаємних зв’язків.

Ю. Твердохліб  висловив бачення необхідності та потенційних можливостей налагодження взаємовигідної економічної, торговельної та культурної співпраці обох територіальних громад.

В.Малярчук у своїй промові наголосив на тому, що подібного роду зустрічі та підписання офіційних угод дають змогу набагато ближче познайомитися та встановити ділові контакти для подальшої співпраці.

Укладення угоди створює політико-правові та організаційно-економічні умови, в яких діють суб'єкти регіональної господарської системи.

У цьому контексті районною радою  укладено низку двосторонніх угод про соціально-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво з адміністративно-територіальними одиницями іноземних держав, а саме, Новотарзьким районом Польської Республіки та Райсейнянським районом Литви.

Висловив упевненість, що початок дружби між нашими районами буде міцним фундаментом для зміцнення плідних двосторонніх зв'язків в усіх  сферах заради процвітання наших регіонів, дасть міцний поштовх для зростання взаємних інтересів.

Наша співпраця, заявив Василь Григорович,  будуватиметься на основі взаємної вигоди, дасть можливість суттєво розширити співпрацю у взаємних поставках товарів сільськогосподарського та промислового виробництва на споживчий ринок столиці.

З метою презентації свого району, разом з головою Деснянської адміністрації прибули на урочистість заступник голови А.Гота, директор Хабітат Центру О.Затолокін, начальники відділів: освіти і науки, з питань внутрішньої політики, торгівлі та споживчого ринку, які поділились досягненнями у своїх галузях та висвітлили перспективи подальшого розвитку районів у плідній співпраці.

Для виконання прийнятих зобов’язань буде створено Координаційну Раду з питань реалізації заходів, передбачених Угодою. Керівництво нею буде здійснюватися почергово. Угоду про співпрацю скріплено трьома підписами та печатками, а також міцним рукостисканням.

Представники з трьох сторін в особі голів Жмеринської райдержадміністрації Ю.Твердохліба, районної ради В.Малярчука та Деснянської райдержадміністрації В.Жеребнюка одностайні в думці, що дана Угода – це крок до взаємовигідного партнерства в ім’я розвитку та процвітання обох районів, зміцнення зв’язків між ними.